search
Sök
menu
Meny

Vill du genomföra ett kulturarrangemang på Rosenlunds Herrgård?

Rosenlunds herrgård med grönska i förgrunden.

Nu öppnar vi upp Rosenlunds Herrgård för dig som vill arrangera olika kulturevenemang. Välkommen på informationsmöte den 7 mars.

Under ett antal torsdagar kommer det finnas möjlighet att ”spela på dörren”. Här kommer publiken nära artisten i en genuin herrgårdsmiljö, vilket skapar goda möjligheter för ett unikt sätt att uppleva kultur i Jönköping.

Ni som vill skapa ett kulturarrangemang ansvarar för evenemanget med marknadsföring och biljettförsäljning. Jönköpings kommun står för lokal med PA anläggning, vaktmästare samt en viss kostnadsersättning upp till 2000 kr. Vi kan också hjälpa till med marknadsföring genom kommunens kanaler. Alla biljettintäkter tillfaller er som arrangör.

Rosenlunds herrgård kan ta emot en sittande publik om max 50 personer, samt möjlighet till ytterligare 40 ”lyssnarplatser” angränsande rum. Evenemangen kommer att äga rum sista torsdagen i månaden under 2019, med eventuell förlängning 2020.

Intresserad?

I så fall är du är varmt välkommen att besöka Herrgården, diskutera upplägget och presentera vad du vill göra. Anmäl dig till informationsträffen senast den 4 mars.

Tid: torsdagen den 7 mars kl. 18.00.

Plats: Rosenlunds herrgård

Frågor och anmälan till informationträffen görs till:

Henrik Hermansson
Telefon: 036-10 79 30

Epost: henrik.hermansson@jonkoping.se

Vi förbehåller oss rätten att välja ut vilka som får möjlighet att ”spela på dörren” I Herrgården.

Lokalfakta och utrustning

Rosenlunds herrgård är en av Jönköpings mest kända äldre byggnader och ligger belägen i anslutning till Rosenlunds Rosarium med en vacker utsikt över Vättern. Herrgården som är från 1788, renoverades och återskapades varsamt steg för steg och stod klar 2017. Renovering av den intilliggande stallbyggnaden som, byggs om till restaurang, och Posses park pågår och beräknas vara klart sommaren 2019.

Möblerad salong med tre stora fönster.

Gula salongen.

Lokaler
På våning ett ligger fem rum i fil med Gula salongen i mitten, där går att möblera om till ca 50 sittplatser. I angränsande rum är det plats för 2x12 samt 2x8 lyssnarplatser (delvis eller helt skymd sikt).

Posses Sal har plats för ca 35 personer I biosittning – denna lokal ligger avskilt från övriga rum. På undervåningen finns det gamla köket med möjlighet att servera fika.

Teknisk utrustning
BOSE Compact system, men mixer och handmikrofon.

I Posses sal finns projektor med duk, samt mikrofon. I de fyra rummen som angränsar till Gula Salongen finns det TV att koppla upp mot.

Hitta till Rosenlunds Herrgård
Rosenlund Herrgård, Lindallévägen 9.

Buss nr. 1, hållplats Rosengården.

Med bil från Jönköpings centrum, kör Huskvarnavägen mot Elmia, från Huskvarna, passera Elmia och kör ca 500 meter. Parkeringsplatser finns vid Rosariet. Om du har svårigheter att gå så finns möjlighet att kunna köra fram till ytterdörren vid Herrgårdens gavel för att kunna ta hiss upp.

Publicerad: 2019-02-13 13.20