search
Sök
menu
Meny

Ebbesgårdens demensboende

Entré till Ebbesgårdens demensboende på Petersberg i Huskvarna. 

Ebbesgården är ett demensboende som ligger i ett bostadsområde på Petersberg i Huskvarna

Trygghet och delaktighet

Vi arbetar efter ett salutogent synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person. Det du kan och vill göra själv ska du också göra själv.  Målet är att du ska ha en meningsfull dag så att du får leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande. All omsorg utformas efter den boendes behov, önskningar och förutsättningar.

Personalen träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Utgångspunkten är den nationella värdegrunden som lägger stor vikt vid att du som bor på Ebbesgårdens demensboende ska uppleva trygghet, delaktighet och meningsfullhet.

Fritid och meningsfullhet

Att du ska få uppleva en meningsfull tillvaro utifrån dina egna intressen är viktigt. Tillsammans med kontaktpersonen skapas möjligheter för egentid, t.ex. utflykter och aktiviteter som du själv önskar.

På varje avdelning har vi ett gemensamt allrum där alla boende vistas tillsammans varje dag. Högtider uppmärksammas och firas gemensamt. Vi bjuder också in anhöriga ibland.

Brukarinflytande

För att ni som hyresgäster ska kunna ha inflytande på det som händer på boendet ska en dialog föras med er. Då träffas personal och hyresgäster för att samtala och samråda kring hur bland annat verksamheten bedrivs, vilken mat som serveras, vilka aktiviteter och utflykter som önskas med mera. Era behov och intressen ska tas tillvara.

På Ebbesgården finns ingen brukarstyrelse men vi anordnar anhörigträffar kontinuerligt. Varje träff utformas utifrån de behov som finns. Vi är tacksamma för all anhörigmedverkan. Alla frågor och funderingar är välkomna, vänd dig i första hand till din kontaktman.

FaktaKommentar
Antal lägenheter12 lägenheter fördelade på två avdelningar.
TV-licensIngår
HushållselIngår
InternetIngår inte. Teckna eget abonnemang.
FolkbokföringVi rekommenderar att du folkbokför dig på Mossvägen 11, Huskvarna.
MöblerAlla lägenheter är möblerade med höj- och sänkbar säng. Det finns kökspentry med kyl samt uttag för t.ex. kaffebryggare.
FörrådTill varje lägenhet finns ett förråd på ca 2 kvadratmeter. Förråden är märkta med lägenhetsnummer. Du ansvarar själv för låsningen av förrådsdörren.
HyresvärdHyreskontrakt skrivs av tekniska kontoret (Jönköpings kommun) som också fastställer hyran.
MåltiderHuvudmåltider är frukost, lunch och middag. Maten lagas i kommunens egna kök. Kaffe och mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål.
RestaurangFinns inte
BesöksparkeringFinns
Gästsäng eller gästrumFinns

Inflyttningstips

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt.

 • Möbler (säng finns)
 • Gardiner och gardinstänger
 • Lampor. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. 
 • Sängkläder (istoppstäcken, flera kuddar, filt, flera påslakan, flera underlakan, flera örngott, sängöverkast)
 • Handdukar (några badlakan samt flera mindre handukar)
 • Husgeråd efter behov
 • Övrig inredning

Viktigt att tänka på

 • Adressändring
 • Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.
 • Om du har stora omsorgsbehov kan vi ibland föreslå vissa förändringar av t.ex. möblering för att kvalitetssäkra att du får en säker och trygg omsorg. Det är ditt hem och vi samråder alltid med dig om hur du vill ha det innan förändringar eller anpassningar görs.
 • Det är önskvärt att anhöriga eller andra närstående följer med vid planerade läkar- eller tandläkarbesök.

Övergripande information om att bo på äldreboende och om äldreomsorgens värdegrund hittar du under rubriken Äldreboende.

Emma Karlsson
Enhetschef
Mossvägen 11
561 39 Huskvarna
Tfn 036-10 70 73

Äldreboendet
Tfn 036-10 34 37