search
Sök
menu
Meny

Kärrhökens äldreboende

Kärrhökens äldreboende entrén. Vita inglasade balkonger.

Kärrhöken ligger på Råslätt, söder om Jönköpings centrum.

Trygghet och delaktighet

Vi arbetar efter ett salutogent synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person. Det du kan och vill göra själv ska du också göra själv.  Målet är att du ska ha en meningsfull dag så att du får leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande. All omsorg utformas efter den boendes behov, önskningar och förutsättningar.

Personalen träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Utgångspunkten är den nationella värdegrunden som lägger stor vikt vid att du som bor på Kärrhökens äldreboende ska uppleva trygghet, delaktighet och meningsfullhet.

Fritid och meningsfullhet

Att du ska få uppleva en meningsfull tillvaro utifrån dina egna intressen är viktigt. Tillsammans med kontaktpersonen skapas möjligheter för egentid, t.ex. utflykter och aktiviteter som du själv önskar.

Kärrhökens aktivering erbjuder bland annat bingo, boule, högläsning, musikstund och andakt, underhållning, gymnastik och individuell träning, vävning samt promenad i grupp.

Brukarinflytande

För att ni som hyresgäster ska kunna ha inflytande på det som händer på boendet ska en dialog föras med er. Då träffas personal och hyresgäster för att samtala och samråda kring hur bland annat verksamheten bedrivs, vilken mat som serveras, vilka aktiviteter och utflykter som önskas med mera. Era behov och intressen ska tas tillvara.

Information om boendet

Fakta

Kommentar

Antal lägenheter

48 lägenheter.

Tv-licens

Ingår.

Hushållsel

Ingår.

Internet

Ingår inte. Teckna eget abonnemang.

Folbokföring

Vi rekommenderar att du folkbokför dig på Kärrhöksgatan 48, 556 12 Jönköping.

Möbler

Alla lägenheter är möblerade med höj- och sänkbar säng. Det finns kökspentry med kyl samt uttag för t.ex. kaffebryggare.

Förråd

Till varje lägenhet finns ett källarförråd. Du ansvarar själv för låsningen av förrådsdörren.

Hyresvärd

Hyreskontrakt skrivs av tekniska kontoret (Jönköpings kommun) som också fastställer hyran.

Måltider

Huvudmåltider är frukost, lunch och middag. Maten lagas i kommunens egna kök. Kaffe och mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål.

Restaurang

Finns inte.

Besöksparkering

Finns inte. Finns parkering med avgift.

Gästsäng eller gästrum

Finns.

Inflyttningstips

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt.

 • Möbler (säng finns)
 • Gardiner och gardinstänger
 • Lampor. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. Försök undvik lampskärmar av tyg.
 • Sängkläder (istoppstäcken, flera kuddar, filt, flera påslakan, flera underlakan, flera örngott, sängöverkast)
 • Handdukar (några badlakan samt flera mindre handukar)
 • Husgeråd efter behov
 • Övrig inredning

Viktigt att tänka på

 • Adressändring
 • Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.
 • Om du har stora omsorgsbehov kan vi ibland föreslå vissa förändringar av t.ex. möblering för att kvalitetssäkra att du får en säker och trygg omsorg. Det är ditt hem och vi samråder alltid med dig om hur du vill ha det innan förändringar eller anpassningar görs.
 • Det är önskvärt att anhöriga eller andra närstående följer med vid planerade läkar- eller tandläkarbesök.

Övergripande information om att bo på äldreboende och om äldreomsorgens värdegrund hittar du under rubriken Äldreboende.

Kontakt

Madeleine Gustafsson
Enhetschef
Tfn 036-10 25 02

Emmelie Fridvinge
Enhetschef
Tfn 036-10 23 96