search
Sök
menu
Meny

Närtrafiken i Huskvarna

Närtrafiken i Huskvarna är en del av kollektivtrafiken och riktar sig i första hand till personer över 65 år, men är öppen även för andra resenärer.

Närtrafiken har mycket hög tillgänglighet för funktionshindrade. Närtrafikens linje knyter samman bostadsområdena med det lokala köpcentret och vårdcentralen.

Folder: Närtrafiken med bl.a. kartor över linjesträckningen (pdf, 888.5 kB)

Bussen

Bussen är handikappanpassad och har plats för 16 passagerare. Bussen är låggolvstyp och det finns möjlighet att ta med rollator eller rullstol.

Service

Med Närtrafiken ska du känna dig trygg och säker före och under resan. Chauffören kan hjälpa dig på/av bussen om du behöver. Du får hjälp att spänna fast ditt hjälpmedel.

Hållplatser

Hållplatser finns utmärkta längs linjen med markering kring lyktstolpe. Du har möjlighet att stiga på bussen vid hållplatsen nära din bostad eller gå ut till gatan där linjen passerar och vinka till chauffören för att stiga på bussen.

Tidtabell

Närtrafiken kör efter tidtabell måndag-lördag och behöver inte förbokas. Söndag och storhelger måste du ringa för att bussen ska gå enligt tidtabell. För att beställa resor ringer du Länstrafikens beställningscentral tfn 020-777 666 senast 1 timme före avfärd.

Tidtabell för Närtrafiken i Huskvarna (pdf, 51.1 kB)

Avgift

Avgiften för att resa med Närtrafiken följer Länstrafikens taxa och zoner. Betala kontant eller använd värdekort eller periodkort. Kontantbiljett, värdekort och periodkort kan köpas på bussen eller på Länstrafikens försäljningsställen.