search
Sök
menu
Meny

Mat, matsedlar och restauranger inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun

Inom äldreomsorgen arbetar vi aktivt med att maten och servicen kring den ska vara en viktig del av vardagen och ett av de stora glädjeämnena.

Hemlevererad mat

Om du inte kan laga maten själv eller har svårt att ta dig till en restaurang kan du ansöka om att få mat hemlevererad portionsvis. Maten tillagas i något av äldreomsorgens kök och är alltid nylagad och varm. I måltiden ingår varmrätt, sallad och dessert. Matportionen är alltid behovsprövad och ansökan görs till en biståndshandläggare. För att veta mer följ länken Hemlevererad mat nedan.

Kostpolicy

Äldreomsorgens kostpolicy ska fungera som riktlinje för personal och som stöd till enskilda och anhöriga samt fungera som kravspecifikation för matproduktion. Läs kostpolicyn un

der Dokument längre ner.

Matens kvalitet

Maten som serveras inom äldreomsorgen ska vara god, näringsriktig och hållbar. Råvaror av god kvalitet ska i så stor utsträckning som möjligt tillagas från grunden. För att se vilka krav Jönköpings kommun ställer vid upphandling av livsmedel, läs under Dokument längre ner.

Restaurangerna på äldreboenden är stängda

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att personer som är 70 år och äldre ska begränsa sina kontakter. Därför har vi stängt alla våra restauranger. Stängningen är förlängd till och med den 31 augusti 2021, även om det generella besöksförbudet på äldreboenden har hävts.

Vi stänger för att:

  • du ska hålla dig frisk
  • du inte ska smitta andra
  • avlasta sjukvården

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen tillbaka snart igen!