search
Sök
menu
Meny

Mat, matsedlar och restauranger inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun

Inom äldreomsorgen arbetar vi aktivt med att maten och servicen kring den ska vara en viktig del av vardagen och ett av de stora glädjeämnena.

Restauranger på äldreboenden

Restaurangerna på kommunens äldreboenden är öppna för alla och du är välkommen att äta lunch där. En lunch kostar 61 kronor för pensionärer. Du behöver inte föranmäla att du kommer, men om ni är ett större sällskap kan det vara bra att boka bord. För att se dagens lunch följ länken Äldreboenden och seniorboenden med restaurang nedan.

Hemlevererad mat

Om du inte kan laga maten själv eller har svårt att ta dig till en restaurang kan du ansöka om att få mat hemlevererad portionsvis. Maten tillagas i något av äldreomsorgens kök och är alltid nylagad och varm. I måltiden ingår varmrätt, sallad och dessert. Matportionen är alltid behovsprövad och ansökan görs till en biståndshandläggare. För att veta mer följ länken Hemlevererad mat nedan.

Kostpolicy

Äldreomsorgens kostpolicy ska fungera som riktlinje för personal och som stöd till enskilda och anhöriga samt fungera som kravspecifikation för matproduktion. Läs kostpolicyn under Dokument längre ner.

Matens kvalitet

Maten som serveras inom äldreomsorgen ska vara god, näringsriktig och hållbar. Råvaror av god kvalitet ska i så stor utsträckning som möjligt tillagas från grunden. För att se vilka krav Jönköpings kommun ställer vid upphandling av livsmedel, läs under Dokument längre ner.