search
Sök
menu
Meny

Bli stödfamilj till barn med en funktionsnedsättning

Har du tid och engagemang för att vara ett stöd för en annan familj? I så fall behöver vi dig som stödfamilj.

Idag bor de flesta barn som har en funktionsnedsättning hemma hos sina föräldrar. Stödfamilj är en insats som syftar till att ge barnets föräldrar avlastning för att hämta ny kraft och orka med vardagen.

Vad innebär det att vara stödfamilj?

Som stödfamilj tar du regelbundet emot ett barn med en funktionsnedsättning i ditt hem.

Familjens behov av avlastning och dina möjligheter att ta emot barnet i ditt hem avgör hur ofta barnet kommer till dig. Vanligast är att uppdraget omfattar en helg i månaden.

Uppdraget pågår ofta under flera år och du bör därför ha ett intresse av att skapa en relation som varar över längre tid.  

För att bli stödfamilj krävs ingen särskild yrkeskompetens men du behöver ha ett stort engagemang för andra människor och ha en stabil livssituation. Att vara ensamstående eller att inte ha hemmaboende barn är inget hinder. Olika familjer behövs!

Stödfamiljer får ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning.

Intresseanmälan

Skicka gärna in en intresseanmälan eller ring oss så kan vi träffas för att prata vidare kring hur det är att vara stödfamilj.

Just nu söker vi stödfamilj till följande:

”Albin” 5 år har autistiska drag. Han behöver en stödfamilj en gång i månaden som kan ge honom en trygg, strukturerad och omsorgsfull miljö.

”Elsa” 9 år har diagnosen ADHD. Hon är en sprallig tjej som behöver en stödfamilj två dygn i månaden. Elsas pappa behöver avlastning för att hämta ny kraft och
orka med vardagen.

Ovanstående beskrivningar är påhittade.

Välkommen att höra av dig!

Kontakt

Liselotte Öberg
Tfn 036-10 73 68

Niklas Norén
Tfn 036-10 25 20