search
Sök
menu
Meny

Kommunens Anhörigstöd erbjuder en anhöriggrupp kring bipolär sjukdom under hösten 2019. Grupp är nu fylld, endast reservplatser kan erbjudas.

En grupp för dig som är förälder, syskon, make/maka eller vän till någon som lever med diagnosen Bipolär sjukdom.

Fyren i Hjo

foto: Ingegärd Eknor

Denna grupp kommer att träffas en gång varannan vecka, sex gånger med start den 10 oktober 2019.

Träffarna är förlagda till kvällstid, kl. 18,00-20,00 i kommunens lokaler på Kaserngatan 10. Där det finns goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.

Gruppens samtal kommer att utgå från olika teman, där det kommer att tas stor hänsyn till deltagarnas behov, frågor och funderingar. 

Malin och Susanne handledare i gruppen.

Malin är arbetsterapeut och har god kunskap i ämnet och har stor vana av samtal med både anhöriga och andra.

Susanne lever med diagnosen bipolär sjukdom. Därmed har hon ett "innifrån-perspektiv" och egen erfarenhet i ämnet. Vilket bland annat betyder att hon kan svara på många av de frågor som endast de med egen erfarenhet kan svara på. Exempelvis hur man vill bli bemött och hur det är att ha ett skov.

Vi vet av erfarenhet att denna kombination av kunskap bidrar till ett bra samtal som kommer att ge er anhöriga mycket, eftersom detta är andra gången denna anhöriggrupp erbjuds. Förra gången var de anhöriga mycket nöjda med denna anhöriggrupp.

När: Torsdagar kl. 18,00-20,00 följande datum; 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12 och 19/12.

Var: Kaserngatan 10 Jönköping.

I en anhöriggrupp träffar du andra som verkligen förstår dig, för de andra i gruppen har det ungefär som du. När du berättar om din situation så känner du ingen misstro från de andra, för de andra vet hur det är. Istället får du stöd att orka då det känns tungt.

Låter detta intressant eller vill du ha mera information?  Fyll då i dina uppgifter nedan, så blir du kontaktad av anhörigkonsulent.

Anhöriggrupp kring bipolär sjukdom. Jag vill anmäla mig till eller få mera information om denna anhöriggrupp. * (obligatorisk)
Anhöriggrupp kring bipolär sjukdom. Jag vill anmäla mig till eller få mera information om denna anhöriggrupp.
De personuppgifter du skriver in här lagras och behandlas endast för administration av anhöriggruppen. Efter periodens slut raderas uppgifterna.

Publicerad: 2019-08-30 11.47