search
Sök
menu
Meny
Sök

Arbetsplatsliknande sysselsättning

Här hittar du information om arbetsplatsliknande sysselsättning.

Syftet med arbetsplatsliknande sysselsättning är att få möjlighet att ha en meningsfull sysselsättning där du kan utveckla dina färdigheter såsom uthållighet, få och följa instruktioner, social träning och prova på olika sorters arbetsuppgifter.

Windens

På Windens får du möjlighet att arbeta i en verkstadsmiljö med olika typer av verkstadsarbete. På Windens demonteringsavdelning arbetar du med återvinning av mestadels cyklar.

Café Kasernen

Här får du möjlighet att arbeta på Café Kasernen. Här får du varierande arbetsuppgifter, exempelvis: 

  • enklare luncher,
  • bakverk,
  • göra mackor, 
  • kundkontakter
  • enklare administrativa uppgifter, exempelvis beställa varor och ta fram innehållsförteckningar.

Kunderna är personal som arbetar inom kommunen.

Tallahov

Tallahovs Pack & Allservice
Utför olika sorters servicetjänster åt kommunens verksamheter. Du kan även få möjlighet att arbeta med bilvård, gräsklippning, snöskottning, körningar till sortergårdar och internposthantering.

Tallahovs Hunddagis
På Tallahovs hunddagis får du ta hand om hundar genom att bland annat gå promenader, genomföra hundövningar och lek.

Tallahovs Natur och odling
Arbetsuppgifter i verksamheten är inom natur och odling. Grundtanken är individuella återhämtningsinriktade arbetsuppgifter där du ska medverka att arbeta inom trädgård eller hålla efter vandringsleder på kommunens naturreserevat.

Galeasen, Kreativ arena

Galeasen är för dig med ett konstnärligt intresse. Du får i lugn och ro stärka din självkänsla genom olika konstnärliga uttryck. Prova på olika måleritekniker eller jobba med digitalt foto. Låt dig inspireras av bilder, böcker och tidningar. I gemenskap med andra stärks det friska och du får hjälp att hitta dina inre resurser. Tidigare har vi i Galeasen haft både individuella och gemensamma konstutställningar.

Tallahovs Hunddagis

På Tallahovs hunddagis får du ta hand om hundar genom att bland annat gå promenader, hundövningar och lek.

Spela med, Kreativ arena

Spela med är riktat till dig som är musikintresserad. Här få du möjlighet att utveckla dina musikaliska färdigheter genom sång, spela instrument, göra inspelningar och redigera musik. Vi spelar och sjunger både enskilt och i grupp. Du kan också spela för andra.KONTAKT

Enhetschef
Charlotta Hammarlund
Tfn 036-10 52 32

Enhetschef
Valbone Shosholli
Tfn 036-10 56 12