search
Sök
menu
Meny

Färjan mellan Gränna och Visingsö

Bilfärjan glider ut ur Gränna hamn

Välkommen till Visingsötrafiken! Biljett köper du ombord eller på hamnkontoret i Gränna. Om du måste ta med bilen så förboka plats till färjan. 

Jönköpings kommun är huvudman för färjeleden Gränna–Visingsö. Trafikverkets färjerederi kör Visingsöleden på uppdrag av kommunen.

Färjan Braheborg trafikerar leden, och tar nästan 400 passagerare. Extrafärja är Ebba Brahe (ca 300 passagerare) som främst körs sommartid, och som reservfärja resten av året.

Avgångstider – turlista

Vi kör dagligen ca en tur/timma från tidig morgon till sen kväll, med natturer fre-lör och lör-sön. Under sommaren kör vi enligt sommarturlista vilket innebär tätare turer. Vi kör då två turer/timma ca kl. 10-18 varje dag i juni-augusti och fre-sön i maj och september.

Se länk till Trafikverkets webbplats för turlista och biljettpriser.

Biljetter och bokning

Biljetten gäller alltid tur och retur Gränna–Visingsö, och ska visas upp i riktning från Gränna till Visingsö. Du som resenär ansvarar för att ha en giltig biljett. Vid resa med klippkort/flerresorskort gäller ett klipp/en resa per resenär och resekort på samma resa.

Vi tar enbart emot kortbetalningar ombord. Du som vill förköpa biljett med kontanter är välkommen till Hamnkontoret i Gränna. Under högsäsong, juni – augusti, löses biljetter i bilkön. Under övrig tid löses biljetter på färjan eller hos Hamnkontoret i Gränna. I hamnkontoret och sommartid i bilkön kan man betala med betalkort och kontant.

Fordonsplats, tur och retur, måste förbokas via telefon till Hamnkontoret. Ange fordonets registreringsnummer vid bokning.

Bokning krävs för att garanteras fordonsplats på färjan. Platsbeställd bil måste vara vid färjan minst 5 minuter före avgång. Om du inte kommer att använda din bokade plats, så ring och avboka, tack.

Ladda ditt resekort via nätet

Nu kan du själv fylla på ditt resekort med nya klipp, kontrollera saldo, se gilitighetstid och spärra eventuellt förlorat kort. Klicka på länken längst ned på sidan, så kommer du till tjänsten. Tänk på att det kan ta upp till 24 timmar innan ditt köp registrerats på ditt kort.

Kommunikationer på Visingsö

Visingsö är en miljö att värna om. Vi rekommenderar alla besökare till ön att låta bilen stå kvar i Gränna, om möjligt. Parkeringar finns intill vägen ner mot hamnen.

På Visingsö finns länstrafikens busslinje "Öasvängen", linje 126. Läs mer på Jönköpings Länstrafiks webbplats.

Kontakt

Hamnkontoret
tfn 036-10 37 70

Öppettider för bokning av plats för fordon

24 september–28 oktober
Måndag-fredag: kl. 8-17
Lördag: kl. 8-12

29 oktober–31 mars
Måndag-fredag: kl. 8-17

1 april –3 maj
Måndag-fredag: kl. 8-17
Lördag: kl. 8-12