search
Sök
menu
Meny

Färjan mellan Gränna och Visingsö

Bilfärjan glider ut ur Gränna hamn

Välkommen till Visingsötrafiken! Biljett köper du ombord eller på hamnkontoret i Gränna. Om du måste ta med bilen så förboka plats till färjan. 

Jönköpings kommun är huvudman för färjeleden Gränna–Visingsö. Trafikverkets färjerederi kör Visingsöleden på uppdrag av kommunen.

Färjan Braheborg trafikerar leden, och tar nästan 400 passagerare. Extrafärja är Ebba Brahe (ca 300 passagerare) som främst körs sommartid, och som reservfärja resten av året.

Ladda ditt resekort via nätet

Fyll på ditt resekort med nya klipp, kontrollera saldo, se gilitighetstid och spärra eventuellt förlorat kort. Tänk på att det kan ta upp till 24 timmar innan ditt köp registrerats på ditt kort.

Ladda ditt resekort för Visingsötrafikenlänk till annan webbplats

Avgångstider – turlista

Vi kör dagligen cirka en tur per timma från tidig morgon till sen kväll, med natturer fredag-lördag och lördag-söndag. Denna turlista gäller fram till och med 16 juni 2020.

Under sommaren kör vi enligt sommarturlista vilket innebär tätare turer. Vi kör då två turer per timma cirka kl. 10-18. Sommarturlistan gäller från och med 17 juni 2020.

Färjerederiet, Trafikverket, om Visingsötrafiken med tidtabeller, prislistor, platsbokning m.m.länk till annan webbplats

Biljetter och bokning - riktlinjer på grund av coronavirus

Med tanke på coronavirus tar vi hänsyn till varandra och följer dessa riktlinjer för biljetthantering. Detta gäller tillsvidare:

  • Sitt kvar i era bilar och håll upp resekorten mot bilrutan för visering.
  • Fotgängare viserar sitt resekort på Hamnkontoret under ordinarie öppettider.
  • Påfyllning av resekort görs på www.visingsotrafiken.se eller på Hamnkontoret.
  • Önskemål om fakturering hanteras av Hamnkontoret, som kontaktas för detta.

Vid frågor om detta, kontakta Hamnkontoret, tfn: 036-10 37 70

Biljetten gäller alltid tur och retur Gränna–Visingsö, och ska visas upp i riktning från Gränna till Visingsö. Du som resenär ansvarar för att ha en giltig biljett. Vid resa med klippkort eller flerresorskort gäller ett klipp för en resa per resenär och resekort på samma resa.

Vi tar enbart emot kortbetalningar ombord. Du som vill förköpa biljett med kontanter är välkommen till Hamnkontoret i Gränna. Under högsäsong, juni – augusti, löses biljetter i bilkön. Under övrig tid löses biljetter på färjan eller hos Hamnkontoret i Gränna. I hamnkontoret och sommartid i bilkön kan man betala med betalkort och kontant.

Fordonsplats, tur och retur, måste förbokas via telefon till Hamnkontoret. Ange fordonets registreringsnummer vid bokning.

Bokning krävs för att garanteras fordonsplats på färjan. Platsbeställd bil måste vara vid färjan minst 5 minuter före avgång. Om du inte kommer att använda din bokade plats, så ring och avboka!

Kommunikationer på Visingsö

Visingsö är en miljö att värna om. Vi rekommenderar alla besökare till ön att låta bilen stå kvar i Gränna, om möjligt. Parkeringar finns intill vägen ner mot hamnen.

På Visingsö finns länstrafikens busslinje "Öasvängen", linje 126.

Tidtabell för Öasvängen, linje 126, Länstrafikenlänk till annan webbplats

Kontakt

Hamnkontoret
tfn 036-10 37 70

Öppettider för bokning av plats för fordon

1 maj - 23 augusti
Alla dagar: 08.00-17.30

24 augusti–20 september
Måndag-fredag: kl. 8-17
Lördag-söndag: kl. 8-15