search
Sök
menu
Meny

Parkering

Parkeringsautomat med info om betalning via app.

Letar du efter någonstans att parkera? Vi har gott om parkeringsplatser, både på mark och i parkeringshus. Här hittar du kartor över parkeringar och platser för elbilar och MC.

Nyhet: Kundportal

I vår nya kundportal kan du se, och skriva ut, alla dina parkeringskvitton. Använd länken nedan och fyll i ditt registreringsnummer och det kort du använder för betalning. Observera att det är en fördröjning på 24 timmar innan ditt kvitto blir tillgängligt i portalen.

 

Parkeringar i centrala Jönköping

I Jönköpings kommun finns ett zonparkeringssystem. Mer information om zoner och avgifter hittar du på sidan om parkeringsavgifter.

Parkeringszoner och avgifter i Jönköping

Parkera billigt

P-tjugofemman (25 kr för 3 tim) gäller på Östra torget, Spira, i parkeringshusen och under lördagar även på Per Brahegymnasiets skolgård.

Om du parkerar hela dagar regelbundet på någon av våra långtids-parkeringsplatser kan det löna sig att köpa en tvåveckorsbiljett. Den gäller även gäller på andra parkeringar i samma zon eller zon med högre siffra.

Bussparkering

Avgiftsfri bussparkering finns vid Hamnparken, Östra torget (Kanalgatan) och Kålgården (Stenhuggargatan), Brahegatan i Gränna samt Gränna hamn. Avgiftsparkering för buss finns även på Västra torget.

Laddplats för elbil

Laddplats för laddning av elbil finns på flera platser i centrala Jönköping, samt en plats i Huskvarna centrum.

Laddplatser för elbil

MC-parkering

Vissa parkeringsplatser har särskilda parkeringsplatser för motorcyklar. Du kan tända lager i parkeringskartan nedan som visar var de finns.

P-tillstånd för rörelsehindrad

P-tillstånd p.g.a. rörelsehinder söks hos stadsbyggnadskontorets trafikavdelning.

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Sveriges Branschorganisation för Parkering

Kommunens parkeringsverksamhet är medlem i branschorganisationen SVEPARK, ett samarbetsorgan för alla som arbetar med parkering.

Karta med Parkeringszoner