Gatubelysning

Gatubelysningen på Bymarken

Här finns information om kommunens ansvar för gatubelysning och offentlig belysning. Upptäcker du trasig belysning är en felanmälan snabbaste åtgärden.

Våra gator är belysta för att ge en trygg och trivsam stämning och trafikmiljö året om, sena sommarkvällen såväl som mörka vinterdagar.

Jönköpings kommun har ansvar för gatubelysning och offentlig belysning i parker och på torg. Belysningen utmed E4:an, längs länsvägar och större allmänna vägar är Trafikverkets ansvar. Sammanlagt finns cirka 30 000 belysningspunkter inom kommunen – samtliga kontrolleras årligen av Jönköping Energi.

Anmäl fel på gatubelysningen

Kontakta Jönköpings kommuns kontaktcenter om du upptäcker trasig belysning (gatlyktor). Även kvällar och helger, telefon: 036-10 50 00. Du kan även anmäla fel via formuläret på sidan för felanmälan.

Formulär för felanmälan

Anmäl något som behöver åtgärdas i utemiljön, via appen Trivs i JKPG

Om du har upptäckt något som behöver åtgärdas i vår utemiljö, till exempel gatubelysning, kan du anmäla det via appen Trivs i JKPG. Beskriv ditt ärende, bifoga ett foto som komplement om det behövs och ange position. Välj själv om du vill ha återkoppling via sms eller e-post. Ett sätt att hjälpa oss att göra Jönköpings kommun bättre!

Ladda ner Trivs i JKPG via App Store Länk till annan webbplats.

Ladda ner Trivs i JKPG via Google Play Länk till annan webbplats.

Senast granskad/publicerad: