search
Sök
menu
Meny
Sök

Ironman 70.3 – trafikomläggningar under tävlingen

Cyklister på mindre väg.

Lördagen den 18 september 2021 arrangeras triathlontävlingen IRONMAN 70.3 Jönköping. Tävlingen kommer att innebära en del omläggningar i trafiken som kan påverka dig som bor, reser eller vill parkera utmed bansträckningen.

IRONMAN 70.3 Jönköping är en triathlon som innefattar simning, cykling och löpning i en följd över olika distanser. Tävlingen startar med 1,9 km simning i Munksjön. Därefter kommer deltagarna att cykla 90,1 km genom Jönköping och Aneby kommun innan de avslutar med 21,1 km löpning genom Jönköping. Målgången sker centralt i Rådhusparken i Jönköping. Tävlingen startar kl. 08.00. Målgång första deltagare är ca kl. 12.00.

IRONMAN 70.3 Jönköping arrangeras i år för femte gången. Att tävlingen tar plats i Jönköping är ingen slump – här finns förutsättningar och en tävlingsbana som är en av de bästa i Sverige. Arrangör är IRONMAN i samarbete med Jönköpings kommun och Destination Jönköping och IK Hakarpspojkarna.

Bra att veta

  • Räddningstjänsten kommer alltid att komma fram oavsett trafikomläggningar.
  • För deltagarna finns särskild ambulanstjänst under tävlingstiden.
  • Alla parkeringshus är tillgängliga.
  • Östra Torgets parkering, södra sidan av Kanalgatan i torgets förlängning samt Målaregatan är avstängda från onsdag den 15 september kl. 06.00 till och med söndag den 19 september kl. 20.00.
  • Information om bussomläggningar kommer finnas på www.jlt.se
  • Parkeringsförbud gäller längs banan från 17 september kl. 17.00 till den 18 september när vägavsnittet öppnas enligt angivna tider i kartan. Bilar som står parkerade utmed tävlingsbanan kommer att bötfällas och transporteras bort. Ägaren står för kostnaden.
  • Båttrafik är förbjuden i området kring simbanan i Munksjön 17 september kl. 07.00–20.00 samt 18 september kl. 07.00–11.30.

Se tävlingen

Vill du komma och titta på tävlingen så se till att vara uppdaterad om de gällande restriktionerna och att vi gemensamt tar ansvar och följer dessa. Undvik de vanliga populära publikplatserna vid start, mål, etc.

Mer information om tävlingen och förändringar i kollektivtrafiken:

Ironman, Länk till annan webbplats.sökord: Jönköping

Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats.

Kontakt

Jönköpings kommuns kontaktcenter
tfn 036-10 50 00