search
Sök
menu
Meny
Sök

IRONMAN 70.3 – trafikomläggningar under tävlingen

Cyklister på mindre väg.

Här får du information om triathlontävlingen IRONMAN 70.3 Jönköping som arrangeras söndagen den 10 juli 2022 samt i ett mindre format lördag 9 juli. Tävlingen kommer att innebära en del omläggningar i trafiken som kan påverka dig som bor, reser eller vill parkera utmed bansträckningen.

IRONMAN 70.3 Jönköping är en triathlon som innefattar simning, cykling och löpning i en följd över olika distanser. Tävlingen startar med 1,9 km simning i Munksjön. Därefter kommer deltagarna att cykla 90,1 km genom Jönköping och Aneby kommun innan de avslutar med 21,1 km löpning genom Jönköping. Målgången sker centralt i Rådhusparken i Jönköping. Tävlingen startar kl. 8. Målgång första deltagare är ca kl. 12.

IRONMAN 70.3 Jönköping arrangeras i år för sjätte gången. Att tävlingen tar plats i Jönköping är ingen slump – här finns förutsättningar och en tävlingsbana som är en av de bästa i Sverige. Arrangör är IRONMAN Sweden AB i samarbete med Jönköpings kommun och Destination Jönköping.

Nytt för i år – en tiondels IRONMAN

I år lanseras en nyhet - 4:18:4 Jönköping som är en triathlontävling på kortdistans, alltså 400 meter simning, 18 kilometer cykling och 4 kilometer löpning. Tävlingen går lördagen den 9 juli med start kl. 11 och sista målgång kl 13. Det är samma centrala tävlingsområde som för IRONMAN 70.3 Jönköping.

IRON KIDS

På lördagseftermiddagen mellan kl. 16 och 17 arrangeras IRONKIDS, en löptävling för barn med start och mål i Rådhusparken.

Bra att veta

  • Räddningstjänsten kommer alltid att komma fram oavsett trafikomläggningar.
  • För deltagarna finns särskild ambulanstjänst under tävlingstiden.
  • Alla parkeringshus är tillgängliga.
  • Östra Torgets parkering, södra sidan av Kanalgatan i torgets förlängning samt Målaregatan är avstängda från onsdag 6 juli kl. 8 till och med måndag 11 juli kl. 20.
  • Information om bussomläggningar kommer finnas på www.jlt.se Länk till annan webbplats.
  • Parkeringsförbud gäller längs banan från 9 juli kl. 17 till när vägavsnittet öppnas enligt angivna tider i kartan. Parkeringsförbud hgäller även utmed tävlingsbanan för 4:18:4 den 9 juli. Bilar som står parkerade utmed tävlingsbanan kommer att bötfällas och transporteras bort. Ägaren står för kostnaden.
  • Båttrafik är förbjuden i området kring simbanan i Munksjön 9 juli kl. 7–20 samt 10 juli kl. 7–11.30.

Se tävlingen – tips på bra publikplatser

Simning: Bauers brygga, Munksjöbron, Östra och Västra kajen
Växling: Östra torget
Cykling: Ölmstad och utmed Huskvarnavägen
Löpning: Östra Storgatan, Hovrättstorget och Rådhusparken.

Se bansträckningen, avstängningar och trafikomläggningar

Webbkarta med information om avstängningar utmed bansträckningen Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter öppet lördag och söndag

Om du har frågor om trafikomläggningarna under tävlingens gång kan du kontakta kommunens kontaktcenter som är öppet lördag 9 juli kl. 9.30-15 och söndag 10 juli kl. 7.30-16.

Telefon: 036-105000
E-post: kontaktcenter@jonkoping.se

Mer information om tävlingen och förändringar i kollektivtrafiken:

Ironman, Länk till annan webbplats.sökord: Jönköping

Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats.

KONTAKT

Jönköpings kommuns kontaktcenter
tfn 036-10 50 00