search
Sök
menu
Meny

Bibliotek

Stadsbibliotekets ingång.

Jönköpings stadsbibliotek. Foto Mons Annér.

Biblioteken i Jönköping strävar efter att vara en biblioteksarena som genom samverkan med andra stimulerar läsning, bildning och berättelsen.

Biblioteken erbjuder ett stort urval av medier både fysiskt och digitalt. Biblioteksverksamheten handlar också om att skapa läslust genom trivsamma miljöer och stimulerande möten. Därför hittar du en mängd olika aktiviteter på biblioteken i Jönköpings kommun i form av författarsamtal och workshops i miljöer där du kan träffa andra, eller få en stund för dig själv.

Bibliotek Jönköping

Idag består Jönköpings folkbibliotek av 14 bibliotek varav två är mobila. Det är Jönköpings stadsbibliotek och biblioteken i Bankeryd, Gränna, Huskvarna, Norrahammar, Råslätt, Taberg, Tenhult, Visingsö, Ödestugu, Österängen, Öxnehaga samt Bokbussen och Bokbilen.

Läs mer om biblioteken, öppettider och aktiviteter på bibliotekens hemsida, bibliotek.jonkoping.se. Där hittar du också bibliotekskatalogen.

Huskvarna bibliotek i nya stadshuset

Huskvarna nya bibliotek finns numera i stadshuset på Rumlaborgsvägen. Biblioteket är inrymt i bottenplanet i nya stadshuset på Madängen. 

  – Förutom härliga lokaler är det roligt att vi kan erbjuda nyheter, till exempel Fabriken och Gejminghörnan som ger möjlighet att experimentera, spela och skapa. På avdelningen Ny i Sverige har vi samlat lättlästa böcker och fakta. Andra nyheter är att barnavdelningen är utrustad med arbetsbord och tillgång till vatten, vilket gör det enkelt att jobba kreativt. Inne i bibliotekslokalen finns också en scen som kan användas till mindre arrangemang, säger Åsa Storck, verksamhetssamordnare, Huskvarna bibliotek.