search
Sök
menu
Meny

Bibliotek

Jönköpings stadsbibliotek. Foto Mons Annér

Jönköpings stadsbibliotek. Foto Mons Annér

Biblioteken i Jönköping strävar efter att vara en biblioteksarena som genom samverkan med andra stimulerar läsning, bildning och berättelsen.

Biblioteken erbjuder ett stort urval av medier både fysiskt och digitalt. Biblioteksverksamheten handlar också om att skapa läslust genom trivsamma miljöer och stimulerande möten. Därför hittar du en mängd olika aktiviteter på biblioteken i Jönköpings kommun i form av författarsamtal och workshops i miljöer där du kan träffa andra, eller få en stund för dig själv.

Bibliotek Jönköping

Idag består Jönköpings folkbibliotek av 14 bibliotek varav två är mobila. Det är Jönköpings stadsbibliotek och biblioteken i Bankeryd, Gränna, Huskvarna, Norrahammar, Råslätt, Taberg, Tenhult, Visingsö, Ödestugu, Österängen, Öxnehaga samt Bokbussen och Bokbilen.

Läs mer om biblioteken, öppettider och aktiviteter på bibliotekens hemsida, bibliotek.jonkoping.se. Där hittar du också bibliotekskatalogen.


Huskvarna bibliotek stänger för flytt 1 juli 2017

Från och med den 1 juli är Huskvarna bibliotek stängt, biblioteket flyttar till det nya stadshuset och öppnar där i nya lokaler. Mer information om vilken dag biblioteket öppnar kommer under hösten.

Lättöppet bibliotek i Huskvarna under hösten
Under perioden 7 augusti – 13 oktober kommer biblioteket på
Drottninggatan vara lättöppet. Det betyder att kl 10-16 på vardagar
kommer biblioteksentrén och Alf Henrikson-rummet att vara öppet
men obemannat. I Alf Henrikson-rummet kommer du kunna lämna tillbaka böcker, läsa dagstidningar och tidskrifter och använda vårt trådlösa internet.

Reserverade titlar
När biblioteket har stängt kommer böcker som skulle hämtas på
Huskvarna bibliotek att få hämtställe Jönköpings stadsbibliotek. Vill du hellre hämta böckerna på något annat bibliotek? Kontakta ett av biblioteken så hjälper vi dig.

Bokbussen till Huskvarna
Bokbussen kommer från och med vecka 33 stanna i Huskvarna på torgplatsen vid Esplanaden fram till att det nya biblioteket öppnar.
Jämna veckor: onsdagar kl 14.00-15.00
Udda veckor: torsdagar kl 15.50-16.50.