search
Sök
menu
Meny

Upptäck naturen med egen guide

Vill du upptäcka naturen med en egen guide för att hitta vägen till ännu fler besöksmål i Jönköpings kommuns vackra natur.

Morgonpaddling runt Visingsö södra ända

Vi paddlar till Visingsös unika raukar och grottor som bara kan nås med kajaker. Med 12 meters siktdjup och trevligt sällskap görs varje kajaktur specifik. En erfaren guide gör turen både trevligare och tryggare. Kajak, paddel och flytväst, samt enklare förtäring, ingår.

Tid: ca 3,5 timma

Kontaktuppgifter och mer information:
Håkan Wetterö
Telefonnummer: 070-7147550
Outdoordays.selänk till annan webbplats
hello@outdoordays.se

Frukost i långsamhetens lov, Åsens by

Följ med oss i morgonsysslorna under en vanlig, men ovanligt härlig, morgon på Åsens by. Här är vi uppe med tuppen för att starta dagens arbete med djur och lantbruk, men utan stress och stim. Dagen vaknar sakta till liv, ackompanjerad av naturens egen morgonmusik. Gemensamt utför vi morgonsysslorna hos djuren.

En frukost med smak av Åsen ska avnjutas precis som dagen börjar, stillsamt och med eftertanke. Enkelt och jordnära. Kan man börja dagen bättre än så här?

Kontaktuppgifter och mer information:
info@asensby.com,
Telefonnummer: 036-83055
www.asensby.selänk till annan webbplats

Elna Dahlstrand - Cyklist, guide och bloggare

Elna är elitcyklisten som bor bara några tramptag bort och driver Cykellycka. Hos oss kan du anlita Elna som föreläsare, guide eller instruktör på gravel, landsväg och MTB, eller få hjälp med att sy ihop ett träningsläger anpassat för er nivå – nybörjare som tävlingscyklister.

Kontaktuppgifter och mer information:
Telefonnummer: 036-540 06
info@bauergarden.se
bauergarden.selänk till annan webbplats

Läs mer på cykellycka.selänk till annan webbplats

One Planet Picnic

Upplev en guidad vandring i vacker natur och njut av en närproducerad brunch som dukas upp efter halva vägen. Vi vandrar i naturreservat, i skogen och i jordbrukslandskapet.
Guidning om matens ursprung, landskapet och biosfärområdets roll i samhället – lokalt och globalt.

Tidsåtgång: Tre till fem timmar.
Distans: Vi vandrar mellan två och sex kilometer.

Aktiviteten är pandemianpassad och bokas minst en vecka i förväg.

Kontakt:
Ragni Andersson
Telefonnummer: 070 349 12 63
ragni@agrigera.se

Naturguide

Naturförhållanden med bildningshistorik på pedagogiska platser. Träd, buskar, blommor och vilda växter i typiska naturtyper. Fågelguidning för grupper och enskilda där fokus kan vara fågelsjö såväl som lekplats för art. På hösten kan guidning i svampskogen bland mossor och lavar erbjudas. Guidningen är som regel upplagd för några timmar men kan om gömsle används ta hel natt och efterföljande morgon i anspråk.

Priset blir beroende på guidningens längd och tiden för förberedelse som krävs.

Kontaktuppgifter:
Tomas Fasth
Telefonnummer: 0730-631506
tomasfasth@telia.com

Upplev Småland

Vi erbjuder våra gäster naturupplevelser i Småländsk miljö som en blandning av äventyr och fredagsmys. Upplev Småland på en vandring i skog och mark. Ni kan upptäcka naturen genom en runda naturbingo eller samla ved och lär er hur ni gör upp en lägereld utan tändstickor och tändare. Vid härliga rastplatser kan ni baka kanelbullar & grädda våfflor, laga en 2-rätters middag över öppen eld eller övernatta i trädtält.

Ni kan välja mellan olika paket där guidning eller handledning, matlagning utomhus, måltidsdryck, en ”upptäck naturen” aktivitet och en lugnande stund i hängmattan alltid ingår. Vi kan även sätta ihop specialanpassade paket.

Kontaktuppgifter och mer information:

http://wildernestsmaland.se/länk till annan webbplats
welcome@wildernestsmaland.se
Telefonnummer: 0702751745

Bonde för en dag

Att vara bonde är inget man lär sig på en dag men att få prova på under lättsamma former är en rolig och lärorik upplevelse under 3 timmar. Beroende på säsong och intresse får du möjlighet att t.ex. fodra och göra rent hos korna, rykta hästar och klappa lamm, hälsa på hönsen, hämta ägg, bygga gärdesgård och köra traktor.

Ett besök tar ca 1,5 timme och under rundturen berättar vi om gårdens historia och nuvarande verksamheter: jord- och skogsbruk samt gårdsbutik, företagsevent och turistverksamhet.

Vi är ute större delen av tiden och rör oss i ladugård- och verkstadsmiljö. Rena, oömma kläder och tåliga skor samt handskar är bra.

Kontaktuppgifter och mer information:
jenny@drefseryd.net
Telefonnummer: 070-493 99 06.

I John Bauers fotspår - guidad skogsvandring i trolska skogar

Till minne av John Bauers tar vår guide och berättare Anders Råsberg med dig på en vandring i Johns fotspår. Följ med ut i den trolska skog där John själv strövade omkring och sökte inspiration samtidigt som du får här berättelser om konstnärens spännande liv och uppdrag runtom i landet och Europa. Under vandringen intas en picknik/ Efter vandringen intas en fika på Bauergården i Bunn .

För bokning och mer information:
Kontakta Bauergården i Bunn på 036-54006 eller info@bauergarden.se www.bauergarden.selänk till annan webbplats

Naturäventyr på Slottsberget

Trulsa älskar naturen och att tillsammans med barn och vuxna få upptäcka, fundera och undersöka allt som lever och växer där. Trulsa vill lära ut om vad som är tillåtet i naturen och vad ett biosfärområde är.

Barn och anhörig vuxen deltar ihop och alla får ta på sig barnens glasögon - nyfikenhet och viljan att lära. Vi får kunskap, upplevelser och minnen att dela! Guidade turer anordnas under sommaren.

Vandring sker i Slottsbergets naturreservat och är 2 km lång, fika ingår efter halva turen som tar ca 3 timmar.

För mer information och anmälan: info@trulsaiappledalen.se