search
Sök
menu
Meny

23 april Odling som pedagogiskt verktyg

Kom och inspireras av Andreas Andersson, som berättar om hur odling kan användas som ett pedagogiskt verktyg och en enande kraft i skola och förskola.

Andreas Andersson sitter ibland vallmo och ler emot kameran.

Andreas Andersson.

Få svar på frågor som ”Kan man verkligen odla morötter på engelsklektionerna? Hur övertygar man rektorn att en lastpall med planteringsjord är en bra investering? Är högstadieelever verkligen intresserade av odling?” Och den kanske vanligaste frågan av alla ”Vem vattnar odlingen på sommarlovet?” Andreas har med sig grönsaker från skolans Micro Leaf odling. Provsmaka och inse att det inte måste vara ett trädgårdsland och full sommar för att kunna odla. Du kan börja redan i morgon!

2014 började läraren Andreas Andersson som en del av ett miljöprojekt odla tillsammans med sina elever på Axonaskolan i Tollarp. Projektet blev mycket uppskattat av både skolpersonal och elever, och odling är numera en del i skolans hälsoprofil och används som ett pedagogiskt verktyg. 

Föreläsningen är tänkt att inspirera dig som arbetar med barn och har funderat på att börja odla med dem eller funderar på nästa steg i odling med barn.

Tid: Torsdag 23 april, kl. 11.30-13.00
Plats: Kv Ödlan, Syrgasvägen 7

Anmäl dig senast 20 april via länken nedan.

Anmäl dig härlänk till annan webbplats