search
Sök
menu
Meny

Sommaronsdagar i Jönköping

Orange bakgrund med texten "Sommaronsdagar i Jönköping" i vitt

Under flera onsdagar i juli blir det musik i Jönköping. Corona­anpassat med omtanke till alla, så i år är det begränsat antal platser samt förbokning, men som vanligt helt gratis!

Nu är Sommaronsdagar tillbaka, ett gratis evenemang med livespelningar i Jönköping. Sommaronsdagarna förgyller stan för såväl ortsbor som turister. Vi vill kunna erbjuda bra livemusik på ett enkelt och avslappnat sätt under sommaren utan att behöva resa bort.

Vi vill såklart att alla ska kunna ta del av livemusiken i sommar men enligt regeringsbeslut får vi inte ta emot en publik på fler än 50 personer. Då vi inte vill ställa in eller skjuta upp arrangeras Sommaronsdagar därför för en mindre publik. Detta betyder att du som besökare kommer behöva anmäla dig till evenemangen.

Var: På Kulturhuset och Kvarteret Ödlan
När: 15/7, 22/7 och 29/7 med start klockan 18.00
Pris: Fri entré

Information om anmälan till Sommaronsdagar

När du vet vilken artist du helst vill se så fyller du i formuläret via länken nedan.

Anmälan till Sommaronsdagarlänk till annan webbplats

Observera att:

  • Du kan bara reservera en plats åt gången och max 2 platser/person.
  • Vi tar endast emot anmälningar via formuläret och inte via sociala medier eller mail.
  • Din anmälan är personlig och platserna kan inte säljas eller överlåtas till någon annan.
  • Blir du sjuk eller får förhinder så meddelar du detta snarast till oss på Sommaronsdagar via mail, sociala medier eller telefon.
  • Vid inställt arrangemang behåller du din platsreservation i de fall vi genomför konserterna vid senare tillfälle.

15/7 - Pale Honey, The Movie och Olivia Hallberg SLUTSÅLT

Den 15/7 sparkar vi igång Sommaronsdagar där vi får träffa synt-pop bandet The Movie från Huskvarna, vår bästis Olivia Hallberg dj:ar och som grädde på moset spelar Pale Honey! Pale Honey är flerfaldigt P3 Guld-nominerade och har sedan senaste albumsläppet varit ute och spelat i både Europa och Asien, parallellt med att de varit i studion och arbetat på nytt material som förväntas släppas under 2020.

Var: Kvarteret Ödlan

22/7 - Jelassi

En vecka senare, den 22/7 hittar ni oss på Kulturhuset. Vi gästas av Jelassi, stjärnskottet från Farsta som gett oss hitlåtar som ”Keff båt” och ”Sema7ni” feat. Einár. Jelassi som spås vara Sveriges hiphop-framtid är aktuell med sin kritikerrosade debut-Ep:n som fått namnet “Port 43” utifrån platsen som formade henne. Debuten gav henne dubbla Grammisnomineringar för Årets Nykomling samt Årets Musikvideo till just “Keff Båt.” Hon samlade även på sig en nominering som Årets Textförfattare på Manifestgalan.

Fler artister tillkommer!

Var: Kulturhuset

29/7 - Myra Granberg, lennixx och Face It

Nästa stopp, den 29/7 återvänder vi till Ödlan där ingen mindre än Myra Granberg uppträder. Myra Granberg ger oss innerlig popmusik och har under våren släppt superhitsen ”Tills mitt hjärta går under” och ”Äru min nu”. Samma kväll får vi även lyssna till Jönköpingsbandet Face It och neo-soul duon lennixx. Duon började göra musik ihop redan 2016 och har sedan dess fokuserat på att hitta sitt sound och samla på sig erfarenhet av att stå på scen, bland annat genom att supporta självaste Zara Larsson.

Var: Kvarteret Ödlan

5/8 - Inställt

Sommaronsdagar grand finale skulle ha blivit den 5/8 på Restaurang Sjön i samarbete med scenen Sofiehof Underjord. Underjord fick fria händer att utforma sin kväll och därmed även friheten att själva bestämma hur de ville göra om restriktionen på max 50 personer kvarstod. De valde då att ställa in eftersom det inte är förenligt med hur de ville utforma sitt arrangemang. Vi har full förståelse för detta och hoppas att vi kan ta upp samarbetet igen nästa sommar.