search
Sök
menu
Meny

Cykelutflyktsleder

En cyklist på en slingrande väg, mitt i naturen.

Att cykla på landsvägar och skogsvägar kan ge dig en härlig upplevelse av natur och omgivningar. I Jönköpings kommun har du många möjligheter till fin cykling.

Det finns flera olika alternativ för cykling i vår kommun, såväl cykelleder i stan som på landbygden. Kommunens första cykelutflyktsled, Vätterbrantsleden invigdes 2104. Den går kors och tvärs mellan Uppgränna i norr och Huskvarna i söder.

Vätterbrantsleden

Vätterbrantsleden är en cykelutflyktsled som går kors och tvärs mellan Uppgränna i norr och Huskvarna i söder. Här kan du cykla i vackra omgivningar.

Cykelutflyktsleden Vätterbrantsleden har kommit till efter önskemål från befolkningen i Skärstadalen. De vill visa upp sin vackra bygd och erbjuda naturupplevelser med kulturinslag.

Sträckorna som rekommenderas är många och bjuder på skiftande upplevelser. Här får du som cyklar bestämma din rutt själv.

Vätterbrantsleden är inte skyltad. Det är kartan och naturen som ska hjälpa dig. Har du en GPS kan du med fördel använda den.

Vid ett antal platser finns skyltar som beskriver sevärdheter, några även med QR-kod som är kopplad till en ljudguide där du kan få en muntlig information. Detta kräver dock en smartphone.

På flera ställen korsar Vätterbrantsleden vandringsleden John Bauerleden. På vissa platser samnyttjas faciliteter såsom grillplatser och dass.