search
Sök
menu
Meny

Cykling och cykelleder

Att cykla på landsvägar och skogsvägar kan ge dig en härlig upplevelse av natur och omgivningar. I Jönköpings kommun har du många möjligheter till fin cykling.

Vätterbrantsleden

Kommunens första cykelutflyktsled Vätterbrantsleden är en cykelutflyktsled som går kors och tvärs mellan Uppgränna i norr och Huskvarna i söder. Här kan du cykla i vackra omgivningar.

Cykelutflyktsleden Vätterbrantsleden har kommit till efter önskemål från befolkningen i Skärstadalen. De vill visa upp sin vackra bygd och erbjuda naturupplevelser med kulturinslag.

Sträckorna som rekommenderas är många och bjuder på skiftande upplevelser. Här får du som cyklar bestämma din rutt själv.

Vätterbrantsleden är inte skyltad. Det är kartan och naturen som ska hjälpa dig. Har du en GPS kan du med fördel använda den.

Vid ett antal platser finns skyltar som beskriver sevärdheter, några även med QR-kod som är kopplad till en ljudguide där du kan få en muntlig information. Detta kräver dock en smartphone.

På flera ställen korsar Vätterbrantsleden vandringsleden John Bauerleden. På vissa platser samnyttjas faciliteter såsom grillplatser och dass.