search
Sök
menu
Meny
Sök

Vätterbrantsleden

Att cykla på landsvägar och skogsvägar kan ge dig en härlig upplevelse av natur och omgivningar. I Jönköpings kommun har du många möjligheter till fin cykling.

Kommunens första cykelutflyktsled Vätterbrantsleden är en cykelutflyktsled som går kors och tvärs mellan Uppgränna i norr och Huskvarna i söder. Här kan du cykla i vackra omgivningar.

Cykelutflyktsleden Vätterbrantsleden har kommit till efter önskemål från befolkningen i Skärstadalen, Gränna och Örserum genom verksamheten Kommundelsutveckling. De vill dela med sig av den fina naturen och kulturmiljön.

Sträckorna som rekommenderas är många och bjuder på skiftande upplevelser. Här får du som cyklar bestämma din rutt själv. Vätterbrantsleden är inte skyltad. Det är kartan och naturen som ska hjälpa dig. Har du någon form av GPS kan du använda den. Eller ladda ner appen Naturkartan, Jönköping.

Vid ett antal platser finns skyltar som beskriver sevärdheter, några även med QR-kod som är kopplad till en ljudguide där du kan få en muntlig information. På flera ställen korsar Vätterbrantsleden vandringsleden John Bauerleden. På vissa platser samnyttjas faciliteter såsom grillplatser och dass.

Vätterbrantsleden, cykelutflyktsled Pdf, 5.3 MB. (Pdf, 5.3 MB)