search
Sök
menu
Meny

Fiskevatten Jönköping och Huskvarna

I området kring Jönköping och Huskvarna finns flera fina fiskevatten. För information om fiskekort med mera se respektive fiskevatten.

Vättern

Mer information om fiske i Vättern finns hos Vätternvårdsförbundet, som är ett samarbete mellan fyra länsstyrelser.

Vättern, med omfamnande natur, är ett av Sveriges mest unika områden för fiske och friluftsliv. Vad sägs om 31 fiskarter, ett siktdjup på 14 meter och 642 km strand där höga klippor på många platser ger oslagbar utsikt över sjön?

Munksjön och Rocksjön

Det är krav på fiskekort i dessa sjöar, Sportfiskekortet, bland annat för att kunna samla in namn och adress på de fiskande. Dessa uppgifter används för statistik. Kravet på kort innebär också tydligare att brott mot fiskereglerna kan polisanmälas.

Rocksjön och Munksjön är två centralt belägna sjöar med goda fiskemöjligheter. Sjöarna, som tillhör de artrikaste i Jönköpings län, är kända för sitt goda fiske efter stor gädda och mörtfisk. Sjöarna har höga biologiska värden, men också problem med syrebrist i bottenvattnet under delar av året. Ett sätt att minska syretäringen är att styra förvaltningen av fisket så att andelen rovfisk ökar och andelen mörtfisk minskar.

Ulfstorpssjön

Kurres Fiskeshop AB, Huskvarnavägen 107 Huskvarna/Vättersnäs, tfn 036-13 97 55

I Ulvstorpssjön finns det en flytbrygga som är anpassad för rullstol.