search
Sök
menu
Meny

Mellan tallar och tullar, en vandringsled i Gränna

Vandringsleden i Gränna tar dig med på en tur till stadens kulturhistoria och Grännabergets vackra vyer. En audioguide berättar om natur och kultur.

Gränna till fots

Kartan visar en slinga för den som vill upptäcka Gränna till fots. Slingan går nere i hamnen, i staden och på berget. Symbolerna på kartan visar var det finns skyltar med platsspecifik information. En del skyltar har ljudguide med ytterligare information på svenska. Lyssna genom att scanna in QR-koden med en smartphone. Förbered dig på en magnifik upplevelse med många berättelser.

I staden finner du en unik äldre trähusbebyggelse, likaså visar Grännabergets friluftsmuseum byggnader från förr. Leden på Grännaberget följer en gammal färdled som i dag är en naturstig som leder dig till flera vackra utsiktsplatser.
 
Hela vandringsleden, som den är inritad på kartan, är 5 km med start vid hamnen och slut i Braheparken, ett kvarter från Gränna torg.

Grännaberget med omgivning

På Grännaberget finns det förutom friluftsmuseum flera olika stigar, motionsspår och leder. Västanåleden drar sig söderut och är 15 km lång. John Bauerleden är 46 km och går mellan Gränna och Huskvarna.

Ett trevligt utflyktsmål är Tegnértornet som ligger 2,5 km öster om Grännaberget. Härifrån har du en milsvid utsikt i alla vädersträck. Cykelutflyktsleden Vätterbrantsleden passerar också Grännaberget.

Gränna ligger i Biosfärområdet Östra Vätterbranterna.