search
Sök
menu
Meny

Tätortsnära vandringsleder

Runt omkring i Jönköping och Huskvarna finns det fantastiska möjligheter att ta sig fram till fots i naturen. Många känner inte till alla de stigar och leder som finns bara in på knuten.

Vi vill ge inspiration till att upptäcka nya gröna områden till fots!

Ta bussen – gå 1 km eller en hel dag – ta en annan buss hem!

Runt omkring i Jönköping och Huskvarna finns det fantastiska möjligheter att ta sig fram till fots i naturen. Många känner inte till alla de stigar och leder som finns bara in på knuten. Vi vill ge inspiration till att upptäcka nya gröna områden till fots!

En karta för den spontana vandringen!

Jönköpings kommun, Region Jönköpings län och Länstrafiken genomför nu ett projekt för att göra naturen mer tillgänglig för dig. Vi vill marknadsföra en karta som underlättar promenader och vandringar i den tätortsnära naturen. Tjusningen med kartan är att du kan anpassa turerna efter väder, tid och ork. Anslutningar till länstrafikens busslinjer, särskilt lämpade hållplatser och olika vägval finns nämligen med på kartan.

Till fots med buss – bäst för hälsan och miljön!

När vi är i naturen påverkas hälsan på många olika sätt. Aktuell forskning visar bland annat att stressnivåer minskar och immunförsvaret stärks. Samtidigt behöver vi minska bilåkandet för miljöns skull. Till fots med anslutning till buss är därför oslagbart.

Kartan "Till fots i Jönköping och Huskvarna" finns endast på webben. (pdf, 4.4 MB)

Till fots-kartan finns också som delkartor över vissa områden och dessa hittar du här: