search
Sök
menu
Meny
Sök

Fritid för dig med funktionsnedsättning

Här hittar du tips och information om fritidsaktiviteter för dig som har funktionsnedsättning eller till dig som är förälder/anhörig till någon med funktionsnedsättning.

Här finns tips om vad Jönköpings kommun gör och har ansvar för, men även information om föreningsliv och andra organisationer som välkomnar barn, ungdomar och vuxna som behöver extra stöd. Länkar hittar du längst ned på sidan.

  • Pluspolare - Ta med en stödperson eller vän till olika aktiviteter eller arrangemang i Region Jönköpings län.
  • Stråga fritidsgård har verksamhet som riktar sig specifikt till ungdomar med någon form av funktionsnedsättning.
  • Kollo och dagläger.
  • Bad - i anslutning till kommunens badanläggningar inomhus finns det bland annat parkeringar för personer med funktionsnedsättning och angöringsplats för färdtjänst utanför entrén. Inne på anläggningen finns toaletter för personer med funktionsnedsättning, höj- och sänkbar brits, duschstolar och duschvagn. Kontakta respektive bad för mer information.
  • Häng med oss ut JKPG - en friluftsgrupp anpassad för dig som är över 18 år och har en neuropsykiatrisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Många idrottsföreningar och andra ideella föreningar har verksamhet som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Kontakta en förening nära dig och fråga vad de kan erbjuda. Önskar du vägledning, kontakta Anne Sundberg.

Kontakt

Anne Sundberg
Samordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tfn 036- 10 53 46