search
Sök
menu
Meny

Fritid för dig med funktionsnedsättning

Här finns tips och information om fritidsaktiviteter för dig som har en funktionsnedsättning. Eller till dig som är förälder/anhörig till någon med funktionsnedsättning.

Här finns tips om det som Jönköpings kommun gör och har ansvar för, men även information om föreningsliv och andra organisationer som välkomnar barn, ungdomar och vuxna som behöver extra stöd. Länkar hittar du längst ned på sidan.

  • Pluspolare - Ta med en stödperson eller vän till olika aktiviteter eller arrangemang i Region Jönköpings län, gratis!
  • Stråga fritidsgård har verksamhet som riktar sig specifikt till ungdomar med någon form av funktionsnedsättning.
  • Kollo och dagläger.
  • Bad  - På kommuens inomhusanläggningar finns det bland annat handikapparkeringar, angöringaringsplats för färdtjänst utanför entrén, handikapptoaletter, höj- och sänkbar brits, duschstolar och duschvagn. Kontakta respektive bad för mer information.
  • Try  it FUNKA - prova på-dag då du träffar föreningar och testar olika aktiviteter.
  • Föreningen Fritidsinfo - Föreningens vision är ett samhälle där alla människor har möjlighet att leva ett roligt och meningsfullt liv oavsett funktionsförmåga. Ett liv där alla får chansen att uppleva gemenskap och utvecklas som människa. Med webbsidan fritidsinfo.se vill föreningen förenkla för alla att hitta, planera och delta på olika kultur -och fritidsaktiviteter.

Många idrottsföreningar och andra ideella föreningar har verksamhet som riktar sig till funktionsnedsatta. Kontakta en förening nära dig och fråga vad de kan erbjuda. Önskar du vägledning, kontakta Lisa Bergström.

Kontakt

Lisa Bergström
Samordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tfn 036- 10 69 28