search
Sök
menu
Meny

Tallnäs, Svenska kyrkans sommarläger

OBS! Lägret sommaren 2020 är fullbokat.

Sommarkollo på Tallnäs

Sommarkollo på Tallnäs för barn i årskurs 4-6 (födda 2007-2009). Dagarna fylls med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn.

Svenska kyrkans sommarkollo 14-18 juni 2020

OBS! Sommarkollo 2020 är fullbelagt men hör av er till Per Liljenberg nedan om du vill ställa ditt barn i kö till eventuell reservplats.

Snart hägrar sommarlovet och Jönköpings alla skolbarn släpps ut till ledighet, sol och härliga sommardagar. Så är det i alla fall meningen att sommarlovet ska vara.

De flesta av oss vuxna har väl minnen från hur det kändes den där skolavslutningsdagen när man skulle skiljas från kompisarna och hela sommarlovet låg framför en. För de flesta barn känns det nog så fortfarande, även om förutsättningarna kan skilja sig åt.

Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att få stärkande minnen från roliga och somriga upplevelser oavsett vilka ekonomiska och sociala förutsättningar man kommer ifrån.

På Svenska kyrkans sommarkollo fylls dagarna med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn och för många blir sommarkollovistelsen ett minne för livet.

En vanlig dag på kollo
Svenska kyrkans kollo innebär mycket utomhusaktiviteter. Det blir bland annat bad,
fotboll, brännboll och tid för att bara vara med kompisar. På kvällarna samlas vi till andakt, sjunger och pratar om allt mellan himmel och jord. Ibland samlas vi även vid lägerelden och grillar korv.

God mat är viktigt
När man är på kollo är maten viktig för att orka med alla aktiviteter. Tallnäs har bra mat och ingen dag utan efterrätt. Ledarna äter självklart alltid med barnen och vi sjunger en bordsbön. Det ger en lugn och trygg måltid, dessutom är det ett bra tillfälle att få en
pratstund med varandra.

Stiftsgården Tallnäs
Stiftsgården Tallnäs ligger mellan Jönköping och Värnamo, fem km öster om E4 vid Skillingaryd. Gården ligger vid en sjö med strand och brygga där det finns bad. Här finns också sporthall, fotbollsplan och volleybollplan. Nere vid sjön finns grillplatser med möjlighet till lägerbål.

 

Arrangör: Svenska kyrkan, Jönköping

Kontakt

Per Liljenberg
Tfn 036-31 35 93, mob 0730-70 35 46
Mer info och anmälanlänk till annan webbplats