search
Sök
menu
Meny

Kort & Gott - uttagning till SM i kortfilm

Grafik kortfilmstävlingen Kort&gott

Nu är vinnarna i årets upplaga av Kort & Gott utsedda!

Grattis David Poulsen vinnare av mellanviktskategorin (16-19) med sin film "Vital Survival", en parodi på den välkända överlevnadsserien med Bear Grylls. Juryns motivering: "Överlevnadstema slutar inte underhålla. Här med innovativ lek med effekter."

Vi säger också Grattis till Maria Sammer som med sin film "Råtta till medelmåtta" tog hem förstaplatsen i kategorin tungvikt (20-26). Filmen handlar om en ung man som söker lösningen på sina sömnproblem hos psykologen. Juryns motivering: "Ouff! Så mycket möjlighet till igenkänning paketerat i snyggt foto och med träffsäker dialog."

Urvalskvalificerade och med chans att gå vidare till finalen är: "Sista dagen" av Emilia Lindholm (Mellanvikt) och "Fritt Fall" av Filippa Hugosson (Tungvikt).

Tack till vår eminenta jury!

Om tävlingen

Kort & gott är en av de 19 regionala uttagningarna SM i ung film – Novemberfestivalen i Trollhättan. Du kan tävla i två klasser: mellanvikt 16-19 år och tungvikt 20-26 år. Nedan hittar du regler och ansökningsformulär! (Ansökan stängd för 2020.)

Om du vill vara med i nästa års tävling börja redan nu! Om du är 16–26 år kan du göra en fiktionsfilm, dokumentärfilm, animerad film, musikvideo, skatefilm eller annan typ av kortfilm? Då kan du anmäla den till "Kort & Gott" kortfilmstävling, få chansen att visa filmen på stor duk för publik och samtidigt tävla om platser i Novemberfestivalen.

1:a pris i varje klass

 • Direktkvalificering till SM i ung film - Novemberfestivalen
 • Ackreditering, resa och hotell till Novemberfestivalen
 • Din vinnarfilm visas som förfilm till en visning i Filmstudion i Biograf Fokus
 • Terminskort till Filmstudion Biograf Fokus Höstterminen 2020

Tävlingsregler

Samma regler gäller för båda klasserna:

 • Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter.
 • Det är regissörens ålder när filmen färdigställdes som avgör vilken klass filmen ska anmälas i. Har filmen flera regissörer med olika åldrar är det den äldsta som räknas.
 • Filmen ska vara producerad år 2019 eller 2020.
 • Filmaren ansvarar för innehållet i filmen och att hen har rätt att använda musiken, bilderna eller filmklippen som förekommer i filmen. Regelbrott leder till diskvalificering.
 • Regissören ska vara svensk medborgare eller ha varit bosatt i Sverige när filmen producerades.
 • Det är inte tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Om filmen har flera regissörer som tillhör olika regioner, får regissörerna gemensamt bestämma vilken regionuttagning filmen anmäls till. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.
 • Filmens regissörer och upphovspersoner ska ha en tydlig anknytning till Jönköpings län. Till exempel att regissören bor, jobbar eller studerar i länet.
 • Den version av filmen du lämnar in är den som tävlar! Det är alltså inte möjligt att skicka in en ny version av filmen till Novemberfestivalen.

Länk till Novemberfestivalens sida för fullständiga regler och utförlig informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om juryn

Juryn som utser vinnarna i Kort & Gott:

Hanna Larsson, ordförande Folkets Bio Jönköping

Ali Ibrahim, producent för Oscarsnominerade The Cave

Johan Fågelström, producent Affekt Film

Logotyp novemberfestivalen

Kort & Gott arrangeras av:
Region Jönköpings Län i samarbete med Jönköpings Kommun,  Folkets Bio Jönköping och Studieförbundet Bilda i samarbete med Novemberfestivalen.

Kontakt

Har du frågor om tävlingen, välkommen att kontakta projektledare:

Helena Sandberg
036-10 66 02