search
Sök
menu
Meny

Kultur

I Jönköping finns ett rikt kulturutbud som organisationer, föreningar och andra aktörer står bakom. Kultur- och fritidsförvaltningen är en av dessa aktörer.

Genom vår egen verksamhet och i samverkan med andra aktörer ska vi ge alla kommuninvånare ett kvalitativt och brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter i hela kommunen. Vi vill väcka nyfikenhet, utmana till nya upplevelser och stimulera till eget skapande.

Våra verktyg är bland annat:

  • Olika former av kultur- och föreningsbidrag och stipendier för att stötta andra aktörer.
  • Biblioteken som kostnadsfritt tillhandahåller medier i olika former och professionell hjälp med att hitta rätt. De är arenor för olika arrangemang och möten.
  • Avdelningen Kulturproduktion som bland annat arbetar med professionella dansföreställningar, filmverksamhet, konstnärliga gestaltningsuppdrag, verksamhet för barn och ungdom och med vårt kulturarv, till exempel genom Tändsticksmuseet.

Ett rikt och offensivt kulturliv bidrar till individens och samhällets utveckling och är en förutsättning för tillväxt i vår kommun.

Presentation av kulturprogram och aktiviteter

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med organisationer och föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela terminen.

Författarbesök, familjesöndagar, föreläsningar, festivaler, musik och poesi, språkkaféer, vandringar i naturen, bad och sport... Listan kan göras lång.

För information om program hänvisas till Destination Jönköpings Evenemangskalender, bibliotekens hemsida och via sociala medier, se länk nedan.