search
Sök
menu
Meny

Dans

Dansen är en viktig del av kommunens kulturliv. Kultur- och fritidsförvaltningen satsar stort på den moderna professionella dansen genom Dansnät Jönköping.

Dansnät Jönköping har som syfte att påverka och stimulera danskonsten i Jönköpings län.

Internationella och svenska gästspel

Idag är Jönköping en av landets mest uppskattade dansarrangörer. Varje vår och höst arrangerar Dansnät Jönköping flera professionella dansföreställningar med bredd och kvalitet. Ofta är det internationella gästspel med danskonstens främsta utövare från olika delar av världen.

Spelplatser

Produktionerna presenteras på olika spelplatser som Kulturhuset Spira, Jönköpings Teater eller offentliga platser i stadens centrum.  Det är dans i olika stilar allt från streetdans, bollywood, modern dans till flamenco.

Föreläsningar, workshops, dansresor och happenings

Flera kringaktiviteter arrangeras för att öka publikens kunskaper om dans. Dansnätet vill bjuda på ovanliga tillfällen att uppleva dans- och performancekonst i Jönköping och andra städer. 

Dansnät Sverige

Jönköpings kommun är en del av Dansnät Sverige, ett demokratiskt och informellt nätverk som arbetar för att sprida och främja samtida danskonst i Sverige. I Dansnät Sverige turnerar svenska och utländska koreografer och kompanier med ambitionen att stärka dansens ställning och räckvidd, både konstnärligt och publikt. Nätverkets parter består av föreningar, institutioner, kommuner och landsting från Västerbotten i norr till Skåne i söder.