search
Sök
menu
Meny

Filmstudion


Välkommen till Filmstudion, Biograf Fokus våren 2019!

Denna vår genomsyras av filmer om starka människor och deras öden. Det blir berättelser om att bryta mot normer och sin samtids konventioner, kanske bara genom att vara den man är eller att gå ett steg längre genom att kämpa och protestera gentemot orättvisor och förhoppningsvis förändra något längs vägen.

Det blir kärlek över klassgränser i Iris och löjtnantshjärta, konversionsterapi i The Miseducation of Cameron Post, infiltration av Ku Klux Klan i Blackkklansman och en lek om vad som egentligen är manligt och kvinnligt i Anna Odells X&Y.

Kanske vi besökare kan få sitta med facit i hand och njuta över vetskapen att det faktiskt har blivit bättre men också få en påminnelse om att även om vi tycker att tiden rinner iväg så var det inte alls länge sen samhället såg helt annorlunda ut.

Det blir också ett litet mini-tema med Jaques Demys underbara pastellfärgade musikaler Paraplyerna i Cherburg och Flickorna i Rochefort, två viktiga föregångare till den moderna musikalen La la land.

Mycket nöje och välkommen till Filmstudion och Biograf Fokus!

Följ gärna Filmstudions facebooksida för uppdateringar i programmet och information om andra filmhändelser i Jönköping, länk längst ner på sidan.

Program Filmstudion, Biograf Fokus, våren 2019

Tid: Torsdagar kl 19
Plats: Biograf Fokus Stadsbiblioteket Jönköping

Extra visning! 12 april Flashback Friday Cinemateket: Vaxkabinettet 3D

Den kanske mest kända av 50-talets 3D-filmer, där
Vincent Price efter att hans vaxkabinett brunnit ned gör comeback med skrämmande verklighetstrogna vaxdockor. Då filmens regissör André De Toth var blind på ena ögat hade han själv aldrig möjlighet att se filmen i 3D. Totalförbjöds först av den svenska censuren, men gick upp på bio efter att ha klippts ned. Vi visar den ocensurerade
originalversionen.

Från 15 år (88 min).

Extra visning! 8 maj Konstklubben/Filmstudion i samarbete med Cinemateket: Mur-Mummel

After work med mingel och konstfilm. Vi bjuder på wraps. Filmen introduceras av Jönköpings kommuns konstintendent Filip Zezovski Lind.

kl 17.30-20.00

Om filmen
Dokumentärfilm om Los Angeles väggmålningar och de konstnärer som skapat dem.  Konstnärerna talar om sitt arbete, och Varda visar hur konsten fungerar i det dagliga livet kommit att utgöra en ovanlig del av stadens kulturarv.

Från 15 år (86 min).

Biljettinformation

Visningarna äger rum i Biograf Fokus, Stadsbiblioteket.

Terminskort ordinarie 350 kr
Pensionär/student/ungdom (tom 26 år) 200 kr

Terminskort ger medlemskap i Filmstudion samt inträde till terminens samtliga filmer.
Korten kan köpas i förväg på Jönköpings stadsbibliotek.

Biljetter till enstaka filmer kan köpas i entrén i mån av plats för 80kr
(20 kr för medlemskort tillkommer vid första besökstillfället).

Kassa och insläpp öppnar ca 30 min innan visning. Endast kontanter eller swish.

Kontakt

Malin Cramer
Kultursekreterare, Film