search
Sök
menu
Meny

Kultur av, med och för unga, 13–25 år

konsert

Vi tycker att du som ung i Jönköpings kommun ska få möjlighet att vara delaktig i kulturutbudet. Därför uppmuntrar vi dina initiativ och idéer – hör av dig till oss så berättar vi mer! 

Vill du arrangera eller genomföra ett projekt? Arrangemangsbidraget Idé Jkpg är ett sätt för dig att själv arrangera och påverka kulturutbudet i Jönköping. Läs mer om Idé Jkpg och sök bidrag i menyn nedan. Du kan också gå med i vårt kulturnätverk för unga eller påverka via appen Ung Jkpg.

Kultur- och fritidsförvaltningen satsar tillsammans med olika föreningar och unga arrangörer på ett rikt kulturutbud utanför skoltid för dig som är ung i Jönköpings kommun. Verksamheterna är därför huvudsakligen förlagda till kvällar, helger och lov. Undantaget är skolbio som arrangeras under dagtid. Du hittar alla arrangemang och aktiviteter i appen Ung Jkpg.

Ung Jkpg – appen för dig som är ung i Jönköping

I appen hittar du spännande nyheter, events och tävlingar. Du kan också söka sommarjobb, IdéJkpg-bidrag och göra din röst hörd via påverkafunktionen. Ladda ner appen Ung Jkpg gratis, den finns där appar finns!

Idé Jkpg

Idé Jkpg är till för att stötta dig som är ung i Jönköping att arrangera själv. Vi ger stöd till både små och stora arrangemang som till exempel hiphopevent, skatetävlingar, poesifestivaler, utställningar, spelningar och mycket mer.

Några exempel på arrangemang som fått Idé Jkpg-bidrag är danseventet Just for funk, danstävlingen Face the Rythm, musiktävlingen Way to the stage, Link Up 036, biovisning av filmen What we do inte the shadows och SM i Rubiks Kub 2019.

Har du en idé? Idé Jkpg backar ditt arrangemang!

Idé Jkpg har sommarlov. Öppnar igen för ansökan 1 augusti!

IMBA ungdomsfestival 4 april (framflyttad - nytt datum kommer)

IMBA festivalen är framflyttad. Vi återkommer med ett nytt datum.

IMBA är en nystartad endagsfestival för unga som arrangeras lördag 4 april 2020.

  • 30 band
  • fyra scener
  • alkoholfri bar
  • dansshow
  • skate
  • DJ
  • graffitti
  • fotoutställning m.m.

Festivalen arrangeras av Residenset länk till annan webbplats ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda, KFUM och Jönköpings kommun. Vill du vara med och spela eller arrangera? Hör av dig till oss på e-post: kulturproduktion@jonkoping.se

BiBBCON – nördkulturfestivalen på Stadsbiblioteket

En årligt återkommande nördkulturfestival på Jönköpings stadsbibliotek!

BIBBCON 2020 händer 14 november

Festivalen genomförs av Jönköpings kommun i samarbete med lokala spelföreningar för att främja den lokala spel- och nördkulturen.

Poetry Slam Jönköping - uttagningar till SM

I samarbete med den lokala poetry slam-gruppen arrangeras årligen uttagningar till SM i Poetry Slam. Vid tidigare mästerskap har Jönköping tagit brons och silver!

Jönköpings uttagningar hålls på Nyfiket på Kulturhuset och finalen är vanligtvis på Jönköpings teater. Vill du tävla eller vara med och arrangera – mejla till Poetry Slam Jkpg: poetryslamjkpg@outlook.com

Kolla in Poetry Slam Jkpg på Facebooklänk till annan webbplats

Var med och starta upp nya unga kulturnätverket!

Det är viktigt att du som är ung i Jönköpings kommun är med och påverkar kulturen. Vi startar nu upp en grupp för dej som är 13–25år.

Här kan du vara med och påverka kulturutbudet i Jönköpings kommun: Vad tycker du ska finnas? Saknar du något? Vilken artist vill du boka?

Hör av dig innan 31 Januari för att få en plats i uppstartsgruppen!

kulturproduktion@jonkoping.se eller 036–106699

 

Lovaktiviteter för unga i Jönköpings kommun

Under skolloven anordnas olika gratisaktiviteter i hela kommunen. Inför varje lov fyller vi kalendern med massa roliga aktiviteter att göra under lovet.

Hitta programverksamhet

Vi arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med lokala föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela terminen. Du hittar allt i appen UngJkpg, som finns där appar finns.

Kontakt

Anna Persson Kjellerstedt
Kultursekreterare barn & unga
Tfn: 036-10 66 99