search
Sök
menu
Meny
Sök

Småfolkets Söndag

Småfolkets Söndag är en blandning av teater, musik, dans och film för de små barnen. Vi lovar stora upplevelser för små och stora. Småfolkets söndag har vintervila men är tillbaks med en ny fantasifull termin söndag 6 februari. Programmet släpps i januari.

Bra att läsa innan du kommer


Innan: Förväntan smittar. Prata nyfiket om vart ni ska, vad ni ska göra och se. Insläppet är oftast precis innan föreställningen börjar. När alla satt sig dämpas belysningen i salongen. För mörkrädda barn kan det vara bra att ha pratat om det i förväg. Alla barn måste komma i sällskap med vuxen. Vänligen respektera åldersgränsen.


Under: Barn är spontana och kommen­terar ofta vad de ser. Småbarns­publiken hörs och rör sig. Det får man göra bara man visar hänsyn till de på scen och övriga i salongen. Vid oro och gråt kan det vara bra att flytta sig åt sidan, eller gå ut en stund. Glöm inte sätta mobilen på ljudlöst. Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under teaterföreställ­ningar och filmer.


Efter: Prata efteråt. Fråga och lyssna. Även kultur för små kan beröra stora ämnen som livet, döden, kärlek, ensamhet, oro, rädslor och vänskap. Barn ser och uppfattar utifrån sina egna upplevelser. Uppmuntra till att tycka olika!