search
Sök
menu
Meny

Småfolkets Söndag

Småfolkets Söndag är en programserie med kultur för de allra minsta. Serien är uppdelad i en vår- och höstsäsong, söndagar med en blandning av teater, musik, dans och film.

Bra att läsa innan du kommer

  • Innan: Förväntan smittar. Prata nyfiket om vart ni ska, vad ni ska göra och se. Insläppet är oftast precis innan föreställningen börjar. När alla satt sig dämpas belysningen i salongen. För mörkrädda barn kan det vara bra att ha pratat om det i förväg. Alla barn måste komma i sällskap med vuxen. Vänligen respektera åldersgränsen.

  • Under: Barn är spontana och kommen­terar ofta vad de ser. Småbarns­publiken hörs och rör sig. Det får man göra bara man visar hänsyn till de på scen och övriga i salongen. Vid oro och gråt kan det vara bra att flytta sig åt sidan, eller gå ut en stund.

  • Efter: Prata efteråt. Fråga och lyssna. Även kultur för små kan beröra stora ämnen som livet, döden, kärlek, ensamhet, oro, rädslor och vänskap. Barn ser och uppfattar utifrån sina egna upplevelser. Uppmuntra till att tycka olika!

Glöm inte sätta mobilen på ljudlöst. Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under teaterföreställ­ningar och filmer.

Höstens program presenteras i augusti

Småfolkets Söndag är slut för denna vår, och höstsäsongen startar igång söndagen 20 september. Programmet släpps i början av augusti. Nio söndagar med fantasifulla kulturäventyr i september, oktober och november att längta till!

19 april | TEATER: Nya skor INSTÄLLD

INSTÄLLD
Förköpta biljetter återbetalas!

Med Molière Ensemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Där kan han få hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denne skomakare egentligen? Och vad är det mormor inte berättar?

En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi
i regi av Ann Christine Magnusson och musik av Jörgen Aggeklint.

När: Söndag 19 april kl. 13:00 och kl. 15:00. 
Var: Kulturhuset Spira

Ålder: 3–8 år
Längd: 35 min
Pris: 50 kr/person

Förköp: smot.selänk till annan webbplats
(Ev. osålda biljetter säljs på plats)

Biljettkassan öppnar 120 minuter innan föreställningen.
Arrangör: Musik- och teatervänner i Jönköping

26 april | TEATER: Ticken tocken takk INSTÄLLD

INSTÄLLD
Vårens föreställning är inställd p.g.a. Covid-19. Nytt tillfälle blir istället till hösten. Köpta biljetter kommer återbetalas. Mer information till biljettköpare kring återköp kommer att skickas via mejl.

Med Big Wind

Ticken tocken takk…ticken tut, vem tittar ut? Är det Rustan råtta som ville snöskotta eller det arga biet Siv? Nej nu var det dags för myran Märta med sin gröna ärta å Ticken Tocken Tupp… där dyker en mullvad upp. Ett stim av rim simmar över scenen och den frusna måsen kommer loss med benen.
Ticken Tocken Takk är en musikföreställning som är härlig för både örat och ögat. Cilla och Mats rullar in barnen i en rolig värld av djur, rim, rörelser och tecken. Sång, cello och fiol hjälper också till.
Med tecken som stöd/TAKK. TAKK – tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.

När: Söndag 26 april kl. 13:00 och kl.15:00.
Var: Folkets bio

Ålder: 3–6 år
Längd: 40 min
Pris: 50 kr/person

Förköp: Ticken Tocken Takk, kl.13.00länk till annan webbplats

Förköp: Ticken Tocken Takk, kl.15.00länk till annan webbplats
(Ev. osålda biljetter säljs på plats)

Biljettkassan öppnar 30 minuter innan föreställningen.
Arrangör: Jönköpings kommun

Småfolkets söndag i färgerna rosa, morotsgul, turkos, grön, lila och svart. Där det står småfolkets söndag med ett par glasögon på bokstaven Ö.