Småfolkets Söndag

färgglada bokstäver där det står "Småfolkets söndag"

Här hittar du information om Småfolkets söndag, en programserie med teater, musik, dans och film för de yngsta.

Småfolkets söndag arrangeras av Jönköpings kommun i samverkan med Folkets Bio och Musik- och Teatervänner Riksteatern Jönköping. Föreställningar och filmer visas på Stadsbiblioteket, Kulturhuset Spira och Folkets Bio.

Köp biljetter i tid - det blir ofta utsålt. Stor som liten behöver egen biljett.

Bra att läsa innan du kommer

Innan: Förväntan smittar. Prata nyfiket om vart ni ska, vad ni ska göra och se. Insläppet är oftast precis innan föreställningen börjar. När alla satt sig dämpas belysningen i salongen. För mörkrädda barn kan det vara bra att ha pratat om det i förväg. Alla barn måste komma i sällskap med vuxen. Vänligen respektera åldersgränsen.

Under: Barn är spontana och kommen­terar ofta vad de ser. Småbarns­publiken hörs och rör sig. Det får man göra bara man visar hänsyn till de på scen och övriga i salongen. Vid oro och gråt kan det vara bra att flytta sig åt sidan, eller gå ut en stund. Glöm inte sätta mobilen på ljudlöst. Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under teaterföreställ­ningar och filmer.

Efter: Prata efteråt. Fråga och lyssna. Även kultur för små kan beröra stora ämnen som livet, döden, kärlek, ensamhet, oro, rädslor och vänskap. Barn ser och uppfattar utifrån sina egna upplevelser. Uppmuntra till att tycka olika!

Du måste ha javascript aktiverat för att kunna lista evenemang i evenemangskalendern.

Senast granskad/publicerad: