search
Sök
menu
Meny

Norrahammars Sportcenter

Badet kommer stängas helt för renovering från och med 1 december 2019.

 

Öppettiderna september-november kommer vara begränsade och gäller för skolbad, allmänhetens tider samt föreningsledda simskolor. Kommunens vattengympa och simskola kommer att bedrivas på Stadsgårdsbadet.

Anläggningen ligger vid Flahult i östra Norrahammar. Sporthallen går att hyra via Lokalbokningen/Bokningen.

Bassänger

  • Simbassäng: 25 x 8,5 m.
    Djup 0,9-1,3 m
  • Barnbassäng: 8 x 2,5 m.
    Djup 0,2-0,4 m

Relaxavdelning

  • Massagepool
  • En ångbastu

Bastu

  • Två torrbastu

Stor renovering planerad hösten 2019

Badet i Norrahammar är från 70-talet därför är det i stort behov av renovering. Det läcker vatten och anläggningen är ineffektiv och sliten. Det finns beslut om att badet ska finnas kvar, därför behövs en omfattande renovering för att förlänga livstiden.

Vad ska göras?
Bassäng och omklädningsrum ska renoveras. Personalutrymmen kommer byggas ut. Bassängen ersätts av en stålbassäng som i princip blir underhållsfri. Relaxavdelningen kommer öppnas upp och bubbelpool och ångbastu ersätts av en lekbassäng. Badet får ny reningsanläggning med lägre energiförbrukning. I samband med renoveringen tillgänglighetsanpassas badanläggningen för att kunna bli ett bad för alla.

Varför tas relaxavdelningen bort?
Drift och underhåll av relaxavdelningen är kostsamt med återkommande driftsstopp. Samtidigt finns det ett behov för bättre badmöjligheter för de många barnfamiljerna i området. Det finns inte plats för båda.

Varför börjar vi med Norrahammar?
Det är ett av flera kommunala bad som är i dåligt skick. För Rosenlundsbadet och Stadsgårdsbadet finns ännu inga beslut om renovering. För att möta efterfrågan vill vi bara stänga av en anläggning i taget. Då vi upptäckt att badet i Norrahammar läcker vatten har det varit angeläget att renovera det eftersom det finns beslut om att det ska finnas kvar. Badet i Norrhammars sportcenter har drygt 50 000 besökare/år och används i hög utsträckning till simundervisning.

Påverkan under renovering
Under renoveringen kommer badet att vara stängt under 1,5 år. Allmänheten hänvisas under tiden till kommunens andra badanläggningar. Övrig verksamhet i Norrahammars sportcenter kommer kunna ske som vanligt med viss påverkan.

Tidplan
Planerad start är i november 2019 och det förväntas vara färdigt för öppning hösten 2021.

Kontakt

Norrahammar Sportcenter
Vallgatan 18
Norrahammar

Tfn 036-10 37 19