search
Sök
menu
Meny
Sök

Brunnen - ditt vardagsrum i city

Brunnen är träffpunkten i centrala Jönköping som vänder sig till ungdomar på gymnasiet och upp till 25 år. Här kan du både ta det lugnt och vara aktiv. Två våningar med bland annat datorer, spel, TV, danslokal, studio, galleri och scen.

Brunnen är tillsvidare stängd för inomhusaktiviteter

Vi erbjuder utomhus och digitala aktiviteter måndag–fredag.

Följ oss på Instagram: @brunnenjkpg
Telefon: 036-102121 & 036-107628
Mejl: brunnen@jonkoping.se

Öppettider

Tisdag 14.00–20.00
Onsdag 14.00–20.00
Torsdag 13.00–20.00 HBTQ Brunnen
Fredag 14.00–22.00

Brunnen ditt vardagsrum i city

Här finns mycket att göra, och många aktiviteter att välja på. Ta det lugnt och häng med vänner framför ett tv-spel eller med en kopp te i soffan.

Du kan använda vår fina dansstudio, en stor yta med speglar och musikutrustning. Är du intresserad av musik finns det möjlighet att använda Bildas musikstudio.

Vi har även datorer som du kan använda och enskilda rum för läxläsning

Brunnen är delvis anpassat för personer med funktionsnedsättning. Det finns handikapptoaletter, borttagna trösklar och en hiss till undervåningen.

All verksamhet på Brunnen är drog- och alkoholfri!

Det här finns på Brunnen

Loungen

Slå dig ner i en av sofforna framför storbilds-tv:n. Här finns även möjlighet att spela tv-spel. I loungen finns även en scen där man kan ha ett mindre scenframträdande samt ett avdelat rum med soffor.

Retro-rummet

Här kan du sitta och titta på tv med vännerna, spela spel, eller bara chilla. Är du intresserad av skapande, har vi en hel del material. Använd din fantasi.

Butiken

I receptionen finns utbildad personal till hands, du kan använda våra datorer och skrivare.  I Butiken finns även möjlighet för ungdomar att ställa ut sin konst/foto/skapande.

Danslokalen

Går du en trappa ner så hittar du danslokalen, en stor yta med speglar och musikanläggning. Dansgrupper och dansare som behöver ett ställe att träna på kan komma hit. Danslokalen kan du även boka på helger och övrig tid.

Läs mer om dans under fliken ”Dansa på Brunnen”.

Musikstudion

På undervåningen finns även Bildas musikstudio.

Låna/hyra Fritidsutrustning

På Brunnen kan du som går på gymnasiet upp till 25 år låna skridskor, längdskidsutrustning och pimpelutrustning. Även äldre personer och organisationer kan hyra utrustning mot betalning.

Möjligt att hyra:

  • Skridskor
  • Pimpelutrustning

Utrustningen hämtas under Brunnens ordinarie öppettider. Prata med vår personal om du har frågor kring att låna eller hyra utrustning.

Dansa på Brunnen

En trappa ner på Brunnen finns vår danslokal med speglar och musikanläggning. Där kopplar du upp din egen utrustning, till exempel telefon, iPad eller liknande.

Vill du boka Brunnens dansstudio? Ring 036-10 21 21 så berättar vi mer.

Går du på gymnasiet upp till 25 år kan du boka gratis danstid två timmar vardagar och två timmar per helg. Du behöver inte boka två timmar på en gång utan kan dela upp dem under vecka.
Gratis tider bokas endast en vecka framåt från bokningsdagen.

Vill du boka fasta tider, till exempel måndagar, klockan 17–18 i 10 veckor? Eller en tid som ligger längre bort än en vecka? Då tar vi ut en avgift för den tiden. Du betalar kontant till Brunnens personal vid danstillfället.

Vill du dansa när Brunnens övriga verksamhet är stängd kontakta personalen.

Det finns ett omklädningsrum med en dusch.

Dansar du till exempel för ett studieförbund, kan du boka upp fasta tider över en längre period (till exempel en termin). Då debiteras studieförbundet eller den organisation du är medlem i. Dock måste det vara klart och kollat med studieförbundet eller organisationen.

HBTQ Brunnen

Varje torsdag har vi öppet för unga hbtq-personer som vill träffa andra i samma ålder och situation. Verksamheten är välbesökt, öppen, trygg och innehållsrik.

Öppet alla torsdagar 13.00 – 20.00
Ålder 13 – 25 år

Hyra Brunnen

Brunnen går att använda till många olika saker. Vill du anordna ett evenemang för andra ungdomar, men saknar en lokal? Hör av dig till oss 036-10 21 21!

Exempel på vad Brunnen har använts till: Spelhelg (LAN, Lajv, Cosplay, Manga), konserter, utställningar, vernissage, klädbytardagar, dansworkshops, filmkvällar, matlagning, bakning, styrelsemöten m.m.

Vi hyr inte ut till privata arrangemang som kalas eller fester.

All verksamhet på Brunnen är drog- och alkoholfri!

Har du en idé?

Vi tar gärna emot idéer och önskemål om vad just Du vill göra på din fritid, för tillsammans kan vi utveckla verksamheten på bästa sätt. Vi kan också hjälpa dig med att söka stöd/pengar för arrangemang med hjälp av Idé JKPG. Vi kan hjälpa till att göra event som är för ungdomar. Har du en idé så kontakta oss.

Kontakt

Besöksadress:
Brunnsgatan 9, Jönköping

Postadress:
Barnarpsgatan 36
553 16 Jönköping

E-post: brunnen@jonkoping.se

Personal:
Malin
Telefon: 036-10 21 21

Lenny
Telefon: 036-10 76 28