search
Sök
menu
Meny

Tryit

Är du mellan 10 och 15 år, gillar idrott och kultur och vill träffa nya kompisar? Då kan Tryit var din grej! Under en eller flera dagar får du möjlighet att prova på olika sporter, teater, dans med mera. Välj det som passar dig – eller testa något helt nytt!

Varför Tryit

Syftet med Tryit är att skapa meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar.
Tryit uppmuntrar till spontan idrott och kultur som är lättillgänglig och gratis. Utbudet ska vara stort och varierat med aktiviteter som kan fungera för många. Try it ska vara kul helt enkelt!

Vi vill också nå de som har varit aktiva men slutat på grund av olika orsaker, säger Mia Carlsson, handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen. Det finns något för alla och det är aldrig försent att börja med en ny verksamhet eller aktivitet. Målet är att vi ska kunna erbjuda barn och ungdomar ett så brett utbud av aktiviteter som möjligt. Alla ska kunna hitta ett intresse som passar dem.

Tryit är ett koncept för barn och unga i åldern 10-15 år, som bor i Jönköpings kommun. Under Tryit-dagar kan man testa till exempel amerikansk fotboll, innebandy, fäktning, teater, dans, kampsport, basket, boxning, fotboll med mera. Aktiviterna kan vara växla för de olika dagarna.

När och var körs Tryit?

Under ett par tillfällen under året, i samband med skollov, erbjuds barn och unga att prova på olika verksamheter.

Tryit sommar 2017

Under sommaren genomförs Tryit on Tour! Tryit kommer att dyka upp på fem platser med nedslag under ett par dagar per plats. Då finns möjlighet att prova på olika aktiviteter, till exempel fäktning, amerikansk fotboll, dans, graffiti, basket och cheerleading. Tryit är gratis och ingen anmälan behövs!

  • Gränna/Gaisgården: 20-22 juni
  • Jönköping/Friaredalen: 26-28 juni
  • Bottnaryd/Bottnaryds IP: 29-30 juni
  • Tenhult/Kabevallen: 3-4 juli
  • Taberg/Tabergs SK: 5-6 juli

Tryit FUNKA 

Tryit Funka är för dig med  någon form av funktionsnedsättning. Oavsett ålder är du välkommen att träffa föreningar som finns i din närhet och testa olika kultur- och fritidsaktiviteter. Mer info kommer.

Mer Tryit

Fler tillfällen av Tryit planeras, till exempel i samband med friluftsdagar och andra skollov. Information och marknadsföring sker via kommunens webb och facebook, affischer och via föreningslivet.

Try it sker i samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen och föreningar i Jönköpings kommun.

Kontakt

Maria Carlsson
Föreningsutvecklare
Tfn 036-10 71 07