search
Sök
menu
Meny

Try it

Är du mellan 10 och 15 år, gillar idrott och kultur och vill träffa nya kompisar? Då kan Try it var din grej! Under en eller flera dagar får du möjlighet att prova på olika sporter, teater, dans med mera. Välj det som passar dig – eller testa något helt nytt!

Varför Try it

Syftet med Try it är att skapa meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar.

Try it uppmuntrar till spontan idrott och kultur som är lättillgänglig och gratis. Utbudet ska vara stort och varierat med aktiviteter som kan fungera för många. Try it ska vara kul helt enkelt!

Vi vill också nå de som har varit aktiva men slutat på grund av olika orsaker, säger Mia Carlsson, handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen. Det finns något för alla och det är aldrig försent att börja med en ny verksamhet eller aktivitet. Målet är att vi ska kunna erbjuda barn och ungdomar ett så brett utbud av aktiviteter som möjligt. Alla ska kunna hitta ett intresse som passar dem.

Try it är ett koncept för barn och unga i åldern 10-15 år, som bor i Jönköpings kommun. Under Try it-dagar kan man testa till exempel amerikansk fotboll, innebandy, fäktning, teater, dans, kampsport, basket, boxning, fotboll med mera. Aktiviterna kan vara växla för de olika dagarna.

När och var körs Try it?

Try it körs under ett par tillfällen under året, i samband med skollov, erbjuds barn och unga att prova på olika verksamheter.

Try it FUNKA 

Try it Funka är för dig med  någon form av funktionsnedsättning. Oavsett ålder är du välkommen att träffa föreningar som finns i din närhet och testa olika kultur- och fritidsaktiviteter. Mer info kommer.

Mer Try it

Fler tillfällen av Try it planeras, till exempel i samband med friluftsdagar och andra skollov. Information och marknadsföring sker via kommunens webb och facebook, affischer och via föreningslivet.

Try it sker i samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen och föreningar i Jönköpings kommun.

Kontakt

Maria Carlsson
Föreningsutvecklare
Tfn 036-10 71 07