search
Sök
menu
Meny

Jönköping Event & Sport Center

Rosenlundsområdet vid Elmia i Jönköping är unikt. Här finns stora möjligheter till sport och event på en koncentrerad yta. Området har årligen över en miljon besökare!

Elmia är sedan länge en internationellt etablerad mässarrangör med flera specialmässor inom en mängd områden, allt från lastbilar, miljö, skog, husvagn till underleverantör. Kort sagt, en plats för möten, konferenser och events.

Alldeles intill spelar HV71 sina hemma-matcher i svenska hockeyligan i Kinnarps Arena, inför 7 000 åskådare. Allt som oftast ersätts hockeypubliken av konsertbesökare, och VM i handboll har spelats här.

I Jönköpings Konserthus uppträder stora som små artister i salonger som är välkända för sin fina akustik. Inte sällan används konserthuset till konferenser.

I Rosenlundsbadets bassänger leks, tränas  och tävlas det 361 dagar om året. Tänk att EM i simning genomfördes här redan 1977!

Inom en radie av 500 m finns även två bowlinghallar, en av Sveriges förnämsta curlinghall med sex banor, en av Sveriges modernaste rackethallar och Elmiahallen med fullstor fotbollsplan inomhus. Fotboll spelas också på Rosenlunds Idrottsplats, som har sex planer. 

Bangolfbanor och imponerande KFUM Ungdomens Hus, med Jönköping Skatepark - Olliewood, ligger blott ett stenkast bort. För dig som funderar på boende så finns det hotell och en fyrstjärnig camping på området.

Stora eller små evenemang? Här finns, som du märker, möjligheterna för det mesta.

Nog är det unikt. Och nog passar namnet Jönköping Event & Sport Center bra?