search
Sök
menu
Meny

Ridanläggningar

12 ridklubbar finns i kommunen. Många har egna anläggningaar med stall och ridbanor.

Kontakta respektive ridklubb för mer information.

4H-gården Vissmålen

Hästar och andra djur trivs tillsammans med ungdomar på 4H-gården Vissmålen. Gården ligger mellan Huskvarna och Tenhult.

Bankeryds Ridklubb

Bankeryds Ridklubb bildades 1970. Klubben flyttade till Målskog 1975 där klubben fick arrendera stallbyggnader och 10 h mark av Jönköpings kommun.

Grännabygdens Ryttarförening

Grännabygdens ryttarförening (GBRF) är en ideell förening med en anläggning öster om Gränna. Här finns ridhus, ridbana, klubbstuga, hagar och uppstallningplatser. GBRF anordnar träningar (dressyr, hoppning och körning) för ryttare/medryttare med egna hästar.

Hakarps Ryttarförening

Hakarps Ryttarförening är en ideell förening med femtiotalet medlemmar. Föreningen består av olika privata stallar.

Jönköpings Fältrittklubb

Jönköpings fältrittklubb bildades 1948. Klubben har bedrivit ridskola sedan 1950. Fältrittklubbens anläggning ligger i Klämmestorp några kilometer väster om Jönköping.

Norrahammar - Tabergs Ridklubb

Norrahammar - Tabergs Ridklubb (NTR) har funnits sedan 1966. Klubbens anläggning är belägen i skogarna väster om Taberg och innefattar ridbanor och klubbstuga. Klubben vänder sig i första hand till alla hästintresserade i närområdet.

Ridklubben Vista

I RK Vista finns endast privatägda hästar. Klubben anordnar träningar och klubbtävlingar för medlemmar. Samlingsplatsen är på Bosgårds ridbana, utanför Kaxholmen.

Svarttorps Ridsällskap

Svarttorps Ridsällskap har en aktiv ridskola. Föreningen håller till i Ramsjöholm som ligger cirka en mil från Huskvarna i nordöstlig riktning.

Tenhults Ryttarförening

Tenhults Ryttarförening är en ideell förening. Föreningen har ingen ridskola.

Volt ryttarförening

Volt ryttarförening erbjuder bara ridning för människor med någon form av funktionsnedsättning. Föreningens tjänster riktas till särskola, fritidsverksamhet, dagverksamhet, föreningar och privata personer. Volt är inte inriktade på ridning i sig utan det är den sociala och fysiska delen med upplevelse, rörelse, avslappning, ansvar och självständighet som är den viktigaste delen. Volts ryttarförening finns i Moliden, Barnarp.

Åtorps Gränsryttare

Åtorps Gränsryttare är en ideell förening. I klubben anordnas dressyrträning, ridgrupp med dressyr, hopp, uteritt m.m. Föreningen håller till i Åtorp som ligger utanför Bankeryd.

Ölmstad Rid & Körsällskap

Ölmstad Rid & Körsällskap är en ideell förening som vill erbjuda barn, ungdomar och vuxna en meningsfull fritid, motion och rekreation med hästen i centrum. Ridskolan har grupper på olika nivåer och med olika inriktning, även körning, bruksridning och uteritter finns.