search
Sök
menu
Meny

Vatteninspirationsdag 3 juni

hantlar i rött, blått och gult för vattengympa.

Den 3 juni anordnar Jönköpings kommun och Jönköpings simsällskap en inspirationsdag på Rosenlundsbadet för dig som jobbar inom badverksamhet.

Som deltagare har du möjlighet att gå på fem valbara aktivieteter mellan 09.30 och 16.00 (alla aktiviteter är 45 minuter långa med 15 minuter mellan för att du skakunna ta dig till nästa aktivitet). Här nedan ser du vad du kan välja mellan och anmälan gör du via länken längst ner på sidan. Sista anmälningsdag 30 april. Betalningen 650 kronor görs antingen till bankgiro som finns i anmälningslänken eller så uppger ni fullständiga faktureringsuppgifter, organisationsnummer och ev referens under rubirken övrigt i anmälan.

Träning

Vattengympa djupt vatten - Ett pass på djupt vatten med flytbälte och hantlar med blandning av pulshöjande och styrketränande övningar. Rörelseanpassad musik med blandning av nytt och gammalt, svenskt och utländskt. Ett vattenpass som lätt kan anpassas till olika kundkategorier med olika intensitet för olika åldrar.

Ledare: Christin Berglund, GIH utbildad idrottslärare, danslärare o licensierad simpedagog.

Vattengym visning - Här får du en guidning av vattengymmet, från idé till förvekligande samt genomgång av redskapen som används. Redskap som finns är spinning cyklar, studsmatta, yogamatta, gymstick, tyngder för arm och ben och hantlar.

Ledare: Åsa Reuterdahl idéutvecklare vattengym

Vattengym cirkelträning - Uppvärmning följt av cirkelpass i vattengym, en rejäl genomkörare av kroppen då du tränar både styrka, kondition, balans och rörlighet i intervaller.

Ledare: Lotta Falk badmästare och instruktör på Rosenlundsbadet

Vattengympa grunt vatten - Fartfyllt pass som blandar styrka och kondition till medryckande musik. Passar både dig som är träningsvan och nybörjaren.

Ledare: Jonna Lindqvist badmästare och instruktör på Rosenlundsbadet

Yoga 32-50 grader Celsius - Kombinationen värme och yoga reducerar stress och mjukar upp kroppen. Passet inleds med stående yogapositioner i 32 gradig värme och avslutas med sittande positioner i torrbastu med 50 graders värme. Fokus på andning och rörlighet med inslag av styrka. Kräver inga förkunskaper inom yoga.

Ledare: Zophie Vilppala Edvinson, enhetschef och Yogainstruktör på Rosenlundsbadet

Rundvandring och föreläsning

Rundvandring lokal och aktivitet - Rundvandring i våra lokaler och genomgång av vilka aktiviteter som de olika lokalerna används till. Här får du även tips på våra lösningar när det gäller tillgänglighet och kundens fokus på badet.

Rundvandring säkerhet och brand - Rundvandring med fokus på brand och säkerhet. Genomgång av badets larmdosor och utropssytem samt rutinerna vid skarpt läge.

HLR-barn - Passa på att fräscha upp din barn HLR enligt de senaste rönen med hjälp av vår SLS/HLR instruktör.
Ledare: Stefan Nyander livräddare och HLR instruktör

Föreläsning: Säkerhet på bad - Föreläsning om hur vi jobbar med säkerhet på baden i Jönköping inom olika områden som:

  • Rutiner och larmsystem på Rosenlundsbadet.
  • Krishantering- hur vi agerar efter ett allvarligt tillbud enligt krishanteringsplan.
  • Information och ansvarsfördelning vid bokning och gruppbesök ur ett säkerhetsperspektiv

Ledare: Ulrika Lundqvist säkerhetssamordnare för baden i Jönköping

Föreläsning: Tecken som stöd - Hur kan vi som badpersonal kommunicera med varandra utan ord eller visselpipa.

Ida lär ut enkla tecken som underlättar kommunikationen i stora lokaler för badpersonal samt tydliggörande kommunikation i mötet med människor i badhusmiljö.

Ledare: Ida Ekebäck Speciallärare Rosenlundsskolan grundsärskola

Undervisning och pedagogik

Poollivräddarutbildning - Genomgång av poollivräddarutbildningens grunder och hur badmästarna på Rosenlundsbadet övar i vattnet. Teoretisk genomgång av bogseringsteknik, praktik i vattnet och vågbassäng.

Ledare: Marcus Liffner, badmästare och poolivräddarutbildare på Rosenlundsbadet

Babysimskola - Babysimskolan har en röd tråd att lära barnet och föräldrarna att bli säkra i vattnet. En teoretisk introduktion och sen får vi följa en lektion i babysimskolan .

Ledare: Nia Lindström, neonatalsjuksköterska och babysimskoleinstuktör utbildad hos Babysimmet Linnea.

Minisimskola - Riktar sig till barn 3-5 år och börjar med vattenvana och med slutmål 10 m simning på valfritt sätt.

Ledare: Bo Sjögren, mångårig simpedagog och utvecklare av konceptet minisim

Förälder och barn simskola - Simskola där medföljande vuxen instrueras till att öva vattenvana med sitt barn. Lektionen är stationsbaserad i vattenvaneövningar hoppa-doppa-glida-flyta.

Ledare: Jenni Hannikainen, simläraransvarig på Rosenlundsbadet.

Simskola för funktionsnedsatta - Undervisning för barn , som har flera olika funktionsnedsättningar. Downs syndrom, autism mm ofta i kombination med flera olika svårigheter, även fysiska. Pedagogiska redskap och metoder.

Ledare: Lisa Hegmegi,sjukgymnast och nominerad till ”Årets Eldsjäl 2019” för sitt arbete med utsatta barn.

Inspiration och workshop

Mermaiding - Vattenverksamhet för dig som inte vill träna och tävla men som gillar vattenaktivitet. Kliv i en sjöjungfrudräkt och uppled känslan av att simma omkring med stjärt-monofena.
Ledare: Emma Olsson, sjöjungfruentusiast.

Wet-vest genomgång - Instruktion i wet-vest användande. Praktik i vattnet med genomgång av hållning, övningar och korrigering för wet-vest användare på baden. Avslutar med pulshöjande intervaller.

Ledare: Åsa Reuterdahl PT inom wet vest

Bastusittning - Inspirationssittning hot and cold med utvalda dofter.

Ledare: Jesper Johansson badmästare och relaxansvarig på Rosenlundsbadet