search
Sök
menu
Meny
Sök

Nyheter om coronaviruset och covid-19


 • Luciafiranden och julfiranden på förskolor och grundskolor
  Jönköpings kommuns förskolan och skolor kan fortsatt hålla större samlingar så som luciafiranden och julfiranden inomhus med samtliga barn i verksamheten. Däremot kan inte föräldrarna medverka vid arrangemang inomhus.

 • Tillfällig skolstängning för årskurs 4 på Talavidskolan
  På grund av konstaterad smitta i årskurs 4 på Talavidskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat om tillfällig skolstängning för den berörda årskursen och att ställa in undervisningen för de berörda eleverna från och torsdag 25 november till och med måndag 29 november. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

 • Håll koll på uppdaterade rekommendationer
  Den 22 november uppdaterades rekommendationerna om att testa sig vid symtom på covid-19. Oavsett om du är vaccinerad eller inte ska du stanna hemma och testa dig om du känner dig sjuk.

 • Så påverkas du av nya rekommendationer
  Från och med den 1 november ändras rekommendationer om att testa sig vid symtom på covid-19. Det blir även förändringar som påverkar vuxna och barn som känner sig krassliga.

 • Tillfällig skolstängning för årskurs 3 på Talavidskolan
  På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i årskurs 3 på Talavidskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat om tillfällig skolstängning för den berörda årskursen och att ställa in undervisningen för de berörda eleverna från och med idag efter lunch till och med fredag 5 november. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

 • Avveckling av restriktioner 29 september
  I dagarna tas det fjärde steget i regeringens plan för avveckling av restriktioner kopplade till pandemin. Det innebär lättnader för flera av oss – på och efter jobbet.

 • Tillfällig distansundervisning för klass 9C på Flahultsskolan
  I fredags infördes tillfällig distansundervisning för tre klasser i årskurs 9 på Flahultsskolan. Idag införs distansundervisning för ytterligare en klass.

 • Tillfällig distansundervisning på Flahultsskolan
  Tillfällig distansundervisning införs i klasserna 9A, B och E på Flahultsskolan från torsdag till och med fredag 1 oktober

 • Allmän vaccination mot covid-19 från 12 år
  Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera allmän vaccination mot covid-19 från 12 års ålder i Sverige, med två doser.

 • Nya allmänna råd från 29 september
  Folkhälsomyndigheten bedömer att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kan tas bort den 29 september.

 • Tillfällig distansundervisning för klass 8k på Junedalsskolan
  På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i klass 8k på Junedalsskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat införa tillfällig distansundervisning i den berörda klassen under kommande vecka. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

 • Tillfällig distansundervisning för klass på Per Brahegymnasiet
  På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro har gymnasiechefen för Per Brahegymnasiet beslutat att införa tillfällig distansundervisning för en av klasserna på skolan, från lunch idag fredag till och med måndag 13 september. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

 • Tillfällig distansundervisning för klass TE20D på Erik Dahlbergsgymnasiet
  På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i klass TE20D har verksamhetschef för gymnasieskolan beslutat införa tillfällig distansundervisning i den berörda klassen från eftermiddagen idag onsdag till och med måndag 6 september. 

 • Tillfällig distansundervisning för klass 8i på Junedalsskolan
  På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i klass 8i har verksamhetschef för grundskolan beslutat införa tillfällig distansundervisning i klassen från eftermiddagen idag onsdag till och med måndag 6 september. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

 • Lättade restriktioner från 15 juli
  Smittspridningen minskar och antal vaccinerade ökar. Därför har regeringen och Folkhälsomyndigheten lättat restriktionerna från och med den 15 juli. Det är fortfarande viktigt att följa de allmänna råden, hålla avstånd och testa sig vid symtom (gäller även den som är vaccninerad).

 • FHM förlänger allmänna covidråd till 30 september
  Folkhälsomyndigheten har förlängt de allmänna råden om allas ansvar för att förhindra covid-19 till den 30 september.

 • Tillfällig distansundervisning för klass 7G på Rosenlundsskolan
  På grund av hög frånvaro hos elever i klass 7G på Rosenlundsskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat införa tillfällig distansundervisning för klassen från lunchrasten idag torsdag till och med måndag 31 maj.

 • Studenten 2021
  Årets studentfirande på de kommunala gymnasieskolorna kommer att ske fredagen den 11 juni och kommer att genomföras i ett alternativt format, anpassat efter rådande situation och aktuella riktlinjer.

 • Rosenlundsskolans grundsärskola håller fortsatt stängt för tre grupper
  På grund av personalbrist, med anledning av covid-19, har grundskolans verksamhetschef beslutat att förlänga stängningen av grupp 1-2, 3D och 5E på Rosenlundsskolans grundsärskola.

 • Lekerydsskolan - tillfällig distansundervisning för klass 4 och 5
  På Lekerydsskolan förlängs den tillfälliga distansundervisningen för klass 4. För klass 5 införs tillfällig distansundervisning från och med tisdag 11 maj. Fritidsavdelningen Krabban öppnar åter imorgon tisdag.

 • Rosenlundsskolans grundsärskola stängs omgående
  På grund av personalbrist, med anledning av covid-19, har grundskolans verksamhetschef beslutat att omgående stänga Rosenlundsskolans grundsärskola. Stängningen är tillfällig. Vår förhoppning är att eleverna ska kunna komma tillbaka till skolan på måndag 10 maj.

 • Tillfällig distansundervisning för klass 4 och omgående stängning av fritidsavdelning på Lekerydsskolan
  Fritidsavdelning Krabban blå och röd har hög personalfrånvaron och på grund av personalbrist stängs avdelningen omgående. Sjukfrånvaron är hög i klass 4 och därför införs tillfällig distansundervisning i klassen från och med torsdag 6 maj.

 • Tillfällig distansundervisning för klass 6 på Lekerydsskolan
  Sjukfrånvaron är hög i klass 6 på Lekerydsskolan och för att bryta smittkedjor har verksamhetschefen för grundskolan, på rekommendation av smittskyddsenheten, beslutat att omgående införa tillfällig distansundervisning för eleverna i klass 6.

 • Västra förskolans tillfälliga stängning förlängs

  Den tillfälliga stängningen av Västra förskolan förlängs till och med tisdag 4 maj. Förskolan öppnar förhoppningsvis som vanligt igen onsdagen 5 maj.

 • Student och skolavslutning 2021
  Under tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med nationella riktlinjer för årets skolavslutningar och studentfirande. Det innebär att firandet kommer att se annorlunda ut även i år på våra gymnasieskolor, grundskolor och förskolor. Det kommer inte arrangeras några ceremonier eller samlingar för hela skolan eller förskolan.

 • Tillfällig stängning av samtliga avdelningar på Västra förskolan
  På grund av ökad personalfrånvaro, med anledning av covid-19, har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga samtliga avdelningar på Västra förskolan från och med tisdagen 27 april till och med fredagen 30 april.

 • Tillfällig stängning av två avdelningar på Västra förskolan
  På grund av hög personalfrånvaro, med anledning av covid-19, har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga två av fyra avdelningar på Västra förskolan från och med onsdagen 21 april till och med måndagen 26 april. Förskolan räknar med att kunna öppna igen den 27 april.

 • Tillfällig stängning av Trånghalla förskola
  På grund av hög personalfrånvaro med anledning av covid-19 har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga Trånghalla förskola från och med måndagen 19 april till och med fredagen den 23 april. Förskolan räknar med att kunna öppna igen den 26 april.

 • Fortsatt partiell distanundervisning på gymnasieskolorna
  De kommunala gymansieskolorna kommer att fortsätta bedriva partiell distansundervisning i enlighet med nuvarande nivå fram till och med den 23 april.

 • Tillfällig stängning av Strömsbergs förskola 1
  På grund av hög frånvaro hos personal och barn har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga Strömsbergs förskola 1 från och med torsdagen den 1 april till och med den 9 april. Förskolan räknar med att kunna öppna igen den 12 april.

 • Tillfällig distansundervisning för årskurs 8 på Attarpsskolan
  På grund av hög frånvaro hos elever och personal har verksamhetschef för grundskolan beslutat införa tillfällig distansundervisning årskurs 8 under måndag och tisdag i nästa vecka.

 • Rekommendationen om distansundervisning för gymnasiet upphör 1 april
  Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning upphör att gälla från och med 1 april.

 • Symtom på covid-19 – detta gäller
  Var rädd om dig och andra genom att uppdatera dig om de olika symtomen på covid-19. Om du har ett eller flera symtom är det mycket viktigt att du stannar hemma tills du känner dig helt frisk. Och barn med symtom ska stanna hemma från skolan och förskolan.

 • Studentavslutning 2021
  Ett preliminärt besked om hur årets studentavslutning ska genomföras på de kommunala gymnasieskolor kommer att ges i slutet på april.

 • Förlängd distansundervisning på tre högstadieskolor
  Den tillfälliga distansundervisning på Junedalsskolan, Rosenlundsskolan och Alfred Dalinskolan förlängs med ytterligare två veckor, till och med fredagen 19 mars.

 • Rosenlundsskolan F-6 och Södergårdsskolan öppnar igen
  Från och med onsdag 24 februari hälsas eleverna på Rosenlundsskolan F-6 och Södergårdsskolan välkomna tillbaka till skolan för undervisning i skolans lokaler. Även fritidshemmen öppnar som vanligt igen.

 • Förlängning av tillfällig stängning på Rosenlundsskolan
  Den tillfälliga stängningen av Rosenlundsskolans grundskola förlängs för årskurs F-3. Årskurs 4-6 har undervisning på plats i skolan. Fritidshemmet för elever i F-6 håller fortsatt stängt. Förlängningen gäller till och med tisdag 23 februari. Samtliga verksamheter öppnar som vanligt igen onsdagen 24 februari. Grundsärskolan berörs inte av stängningen.

 • Södergårdsskolans tillfälliga stängning förlängs
  Den tillfälliga stängningen av Södergårdsskolans grundskola och fritidshem förlängs till och med tisdag 23 februari. Skolan och fritidshemmet öppnar som vanligt igen onsdagen 24 februari.

 • Tillfällig stängning av Rosenlundsskolan och Södergårdsskolans fritidshem
  På grund av flera bekräftade fall av covid-19 hos personalen har grundskolechef, i samråd med smittskyddsenheten på Region Jönköpings län, beslutat om att tillfälligt stänga Rosenlundsskolans och Södergårdsskolans fritidshem. Beslutet kan komma att förlängas och då även omfatta grundskolan.

 • Förlängning av delvis distansundervisning på högstadieskolor
  Den tillfälliga distansundervisningen på Alfred Dalinskolan, Junedalsskolan åk 7-8 samt Rosenlundsskolan 7-9 förlängs till och med fredagen 5 mars.

 • Tillfällig distansundervisning på Ribbaskolan
  På grund av personalbrist har verksamhetschef för grundskolan beslutat att från och med 11 februari införa tillfällig distansundervisning för klass 9c och 9d på Ribbaskolan.

 • Delvis distansundervisning på Junedalsskolan
  Från och med måndag 1 februari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna på Junedalsskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och gäller till och med 19 februari, men kan komma att förlängas att gälla även under vecka 8 och 9.

 • Delvis distansundervisning på Alfred Dalinskolan
  Från och med måndag 25 januari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna på Alfred Dalinskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och gäller till och med 12 februari, men kan komma att förlängas.

 • Justerad rekommendation om fjärr- eller distansundervisning i gymnasieskolan
  Regeringen meddelade under torsdagen att de justerar rekommendationen för fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan.

 • Tillfällig distansundervisning på Sanda Idrottshögstadium
  Från och med torsdag 21 januari till och med 31 januari införs tillfällig distansundervisning för samtliga elever på Sanda Idrottshögstadium.

 • Delvis distansundervisning på Rosenlundsskolans högstadium
  Från och med tisdag 12 januari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna i årskurs 7 och 8 på Rosenlundsskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och för att minska risken för smittspridning. Eleverna i årskurs 9 har fortsatt undervisning i skolans lokaler.

 • Ingen distansundervisning för högstadieelever i dagsläget
  Regeringen har beslutat att kommuner från och med 11 januari kan gå över till distansundervisning på högstadiet, om kommunen bedömer att det inte är möjligt att undvika trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken. Beslutet innebär ingen omedelbar förändring för de kommunala högstadieskolorna i Jönköpings kommun.

 • Så ser planen för vaccinering ut i Jönköpings kommun
  Enligt planen ska alla medborgare över 18 år erbjudits vaccination mot covid-19 under det första halvåret 2021. Vaccinationsarbetet är uppdelat i fyra faser som beskriver vilka som är prioriterade för vaccination i de olika faserna.

 • Milan först ut att vaccineras mot covid-19
  I dag genomfördes den första vaccineringen mot covid-19 i Jönköpings kommun och vaccineringen genomfördes på Dundrets äldreboende i centrala Jönköping.

 • Planerar för att öppna för träning utomhus på våra anläggningar
  Under tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med ett förtydligande om att träning får ske på utomhusanläggningar, om träningarna hålls på ett smittskyddssäkert sätt.

 • Kommunen stänger ytterligare verksamheter
  Till följd av regeringens beslut om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset görs nu fler anpassningar av de kommunala verksamheterna.

 • Vårens nationella prov ställs in
  Skolverket har beslutat att ställa in de nationella proven under våren 2021. Detta beslut omfattar bland annat grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Bakgrunden är den rådande pandemin och de förändrade förutsättningarna som råder ute på skolorna.

 • Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19
  Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att även symtomfria barn i för- och grundskola bör stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan. Den nya rekommendationen gäller från och med idag, 1 december 2020.

 • Beslut: Maximalt åtta personer vid sammankomster
  Länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte får samla fler än åtta deltagare.

 • Nytt stödpaket till föreningslivet

  Den 7 oktober tog kultur- och fritidsnämnden beslut om att ge ytterligare ekonomiskt stöd till vårt viktiga föreningsliv i Jönköping kommun. Stödpaketet består av tre satsningar som tillsammans ger ett kommunalt stöd på drygt 5 mnkr för perioden 1 juli – 31 december.

 • Säkra besök på kommunens äldreboenden
  Den 1 oktober 2020 upphör det generella besöksförbudet på våra äldreboenden och de som bor där kan äntligen ta emot besök. När vi nu öppnar upp är det mycket viktigt att vi fortsätter att arbeta för att begränsa smittspridningen av covid-19. Det innebär att du som besöker äldreboenden har ett stort ansvar att följa föreskrifter och allmänna rekommendationer.