search
Sök
menu
Meny
Sök

Delvis distansundervisning på Alfred Dalinskolan

Från och med måndag 25 januari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna på Alfred Dalinskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och gäller till och med 12 februari, men kan komma att förlängas.

Den tillfälliga distansundervisningen beror inte på en ökad smittspridning på skolan, utan är taget utifrån en sammanvägd bedömning av olika parametrar.

- Alfred Dalinskolan har från pandemins start förändrat rutiner och arbetssätt för att minska trängseln och risken för smittspridning på skolan. Bland annat så började skolan med undervisning i hemklassrum i förra veckan. Tyvärr ser vi inte att dessa åtgärder har fått de effekter på trängseln som vi önskat. Skolans lokaler är begränsade och vi ser nu inga andra möjligheter än att införa tillfällig delvis distansundervisning, säger Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola.

Beslutet innebär att en årskurs i taget har distansundervisning under en veckas tid. De övriga två veckorna har eleverna närundervisning i skolans lokaler. Vid distansundervisningen följer eleverna sitt ordinarie schema och lärare undervisar via Teams.

Skolans elever och vårdnadshavare har under dagen fått information via Vklass om den tillfälliga distans- och fjärrundervisningen och hur den ska bedrivas.

Alfred Dalinskolan Länk till annan webbplats.

Publicerad: