search
Sök
menu
Meny
Sök

Kommunen stänger ytterligare verksamheter

Till följd av regeringens beslut om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset görs nu fler anpassningar av de kommunala verksamheterna.

– Vi genomför nu ytterligare anpassningar av verksamheterna och planerar att stänga viss verksamhet eller ställa om det som går för att bidra till minskad smittspridning, säger Johan Fritz, stadsdirektör.

Här följer information om de verksamhetsförändringar som i huvudsak nu görs:

Socialförvaltningen:

Socialförvaltningen kommer ha minimibemanning på plats vid socialkontor och liknande där det är möjligt från och med nu. Handläggare och administrativ personal arbetar hemifrån i så stor utsträckning som möjligt. När beslutet om förbud mot alkoholförsäljning på restauranger och liknande mellan 20:00 och 11:00 fattas kommer tillståndsenheten att göra kontroller.

Tekniska kontoret:

Konferensanläggningar som exempelvis Rosenlunds Herrgård kommer att stängas. Övriga kommunala anläggningar såsom idrottsanläggningar, stängs från och med måndag (även för de födda 2005 eller senare). Anläggningarna kräver en del skötsel även om de inte hålls öppna för allmänheten.

Miljö- och hälsoskyddskontoret:

Trängselkontroller kommer att fortsätta som förut för de restauranger och caféer som har öppet. Trängselkontroller görs på alla serveringsställen oavsett om de serverar alkohol eller inte.

Kultur- och fritidsförvaltningen:

Samtliga bibliotek är stängda i Jönköpings kommun from söndag. Vilket medför att meröppet, take-away, bokbil och bokbuss tas ur drift. Personal, i mindre skara, kommer behöva arbeta kvar då viss nödvändig skötsel av verksamheten krävs även om den är stängd för allmänheten. Personal, i mindre skara, kommer behöva arbeta kvar då viss nödvändig skötsel av verksamheten krävs även om den är stängd för allmänheten.

Förvaltningen ska arbeta för att Frivilligcentralens verksamhet kan startas på nytt efter jul/nyår.

Idrottsanläggningarna stängs för alla, även för de som är födda 2005 och senare. Endast professionell idrottsutövning får ske. Anläggningarna kommer att behöva underhållas av personal trots att de hålls stängda.

Utbildningsförvaltningen:

Öppna förskolor fortsatt att hålla stängt till och med 24 januari.

Gymnasieskolornas distansutbildning förlängs till och med den 24 januari.

Kulturskolan går på julledighet och övergår till distans från måndag 11 januari till och med den 24 januari.

Under måndagen planerar Jönköpings kommun att kalla till presskonferens för att kunna berätta mer om de förändringar som behöver göras i den här allvarliga situationen.

Publicerad: