search
Sök
menu
Meny

Lokala allmänna råd – så påverkas du

Den 3 november infördes lokala allmänna råd i Jönköpings län, på grund av ökad smittspridning av covid -19. Det är mycket viktigt att du som bor, jobbar och vistas i länet följer samtliga råd.

To read this page in other languages, please go to the translate button shaped as a globe in the menu on the right hand side at the top of the page.

Beslutet gäller från och med den 3 november till och med den 24 november 2020. Restriktionerna kan komma att förändras och tidsperioden kan förlängas – det var och en av oss gör nu är helt avgörande för vad vi kan göra framöver.

Följande allmänna råd gäller i Jönköpings län, enligt Folkhälsomyndighetens beslut:

För oss alla:

  • Undvik fysisk kontakt med andra personer än de du bor med.
  • Undvik att arrangera eller gå på fester och middagar.
  • Undvik att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, t.ex. butiker, köpcentrum, museer, badhus och gym. Det är okej att göra nödvändiga besök i t.ex. livsmedelsbutiker och apotek men tänk på att hålla avstånd.
  • Undvik att delta i möten, gå på konserter, föreställningar, idrottsmatcher och tävlingar.
  • Undvik att träna på idrottsanläggningar om du är över 15 år – barn och ungdomar födda 2005 eller senare omfattas inte av restriktionerna.
  • Fortsätt följa de tidigare allmänna råden: tvätta händerna, nys i armvecket, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

För dig som driver verksamhet:

  • Vidta åtgärder så att alla som besöker din verksamhet kan följa de allmänna råden, t.ex. genom att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna eller erbjuda digitala alternativ.

För dig som arbetsgivare:

  • Vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden,
    t.ex. genom att uppmana personalen (och ge dem förutsättningar) att jobba hemifrån, att skjuta upp konferenser och fysiska möten och erbjuda digitala alternativ.

Lokala allmänna råd införs samtidigt även i Hallands och Örebro län.

Publicerad: 2020-11-18 15.23