search
Sök
menu
Meny
Sök

Nya restriktioner införs - fler ska jobba hemma och undvika nära sociala kontakter

Från 12 januari införs fler restriktioner för att minska den stora smittspridningen i samhället.

Smittspridningen i landet ökar kraftigt och läget inom hälso- och sjukvården är mycket ansträngt. Allvarlig sjukdom har ökat kraftigt bland ovaccinerade. Även vaccinerade har på grund av omikron nu ett sämre skydd mot infektion, även om skyddet mot allvarlig sjukdom kvarstår som mycket gott. För att minska belastningen på hälso- och sjukvården inför Folkhälsomyndigheten och regeringen fler tillfälliga åtgärder bland annat för restauranger, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Sedan tidigare finns rekommendationer bland annat om att hålla avstånd och att arbeta hemifrån, bara arbetstagare som behöver vara på plats ska vara det.

Alla vuxna uppmanas att begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang.

Folkhälsomyndigheten vidtar nu ytterligare åtgärder som syftar till att minska kontakterna i den vuxna befolkningen och bromsa utvecklingen. Detta för att minska risken för allvarlig sjukdom och död till följd av covid-19.

Det här är åtgärderna som gäller från 12 januari Länk till annan webbplats.

Publicerad: