search
Sök
menu
Meny

Så blir det med skolstarten

Jönköpings kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor börjar hösterminen på plats. Här kan du som elev eller vårdnadshavare se vad som gäller.

Höstterminen inleds med skolundervisning på plats - men med beredskap för olika scenarion som att väldigt många barn, elever eller personal skulle bli sjuka eller att regeringen eller myndigheter skulle uppmana till distansundervisning. Vi kommer också att behöva göra vissa anpassningar och åtgärder för att kunna hålla avstånd och därmed minska risken för smittspridning, t. ex. i samband med skollunch.

Detta gäller för höstterminen (uppdaterat 2020-08-06):


Förskolan
Förskolor är öppna som vanligt från måndag 3 augusti.

Grundskolan och fritidshem
Alla kommunens grundskolor startar 19 eller 20 augusti. Fritidshem är öppna som vanligt. Mer detaljerad information kommer i V-klass inom kort, troligen under vecka 33.

Kulturskolan
Kulturskolan startar all undervisning både enskild och gruppundervisning måndagen den 24 augusti. Inom gruppundervisning görs de justeringar som krävs för att följa de råd och rekommendationer som finns bl a att hålla avstånd. Mer information går ut till eleverna i samband med kallelse till lektion.

Gymnasieskolan
Gymnasieskolan kommer att ha undervisning i skolans lokaler från skolstart (19-21 augusti) men med beredskap att ställa om för distansundervisning om situationen förändras. Alla gymnasieelever, både nya och gamla, kommer få detaljerad information senast en vecka före skolstart. Elever som ska börja första året får ett välkomstbrev hemskickat, tvåorna och treorna får sin information via V-klass.

Vuxenutbildningen har distansundervisning
Vuxenutbildningen i Jönköping fortsätter att undervisa sina studenter på distans. Men vissa utbildningar kan ha praktiska moment, prov, redovisningar och stödinsatser på plats, anpassade efter situationen och i mindre grupper. Beslut om detta tas av utbildningsanordnarna tillsammans med rektor, som givetvis följer ansvariga myndigheters rekommendationer.

Yrkeshögskolan
Yrkeshögskolan börjar terminen som vanligt med undervisning på plats – men årskurs två kommer att ha inslag på distans (när det är möjligt). För att göra det lättare att hålla avstånd kommer skoldagarna att börja och sluta växelvis, fika och lunchtider att spridas ut och lektioner hållas i fler lokaler än vanligt.

Publicerad: 2020-08-06 09.00