search
Sök
menu
Meny

Se kommunens presskonferens – om påsklov och nya smittofall

På onsdagen hölls en presskonferens i Rådhuset med anledning av coronasituationen i Jönköpings kommun. Då berättade företrädare bland annat om att fler fall av covid-19 bekräftats inom kommunens verksamheter.

Stadsdirektören Johan Fritz konstaterade att cirka 200 personer i åldern 70+ hört av sig till kommunen om att få hjälp med enklare ärenden. Detta efter ett utskick med vykort som i dagarna skickades hem till 14 000 äldre kommuninvånare.

Dessutom påpekade stadsdirektören att kommunens rekryteringskampanj har gett effekt. Hittills har det skickats in cirka 300 jobbansökningar.

Totalt 15 smittofall

Socialdirektören Stefan Österström meddelade att sjuktalen är fortsatt höga i socialförvaltningen och att arbetet med att rekrytera ny personal fortsätter.

– Vi tar höjd för att detta kan fortsätta ett tag. Våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete för att vi ska fortsätta leverera god vård- och omsorg, sade Stefan Österström, som även berättade om att antal bekräftade fall av covid-19 ökat med fem personer den senaste veckan. Antalet bekräftade fall inom socialförvaltningens verksamheter är nu 15 personer.

Påsklov

Tekniska kontoret är en annan förvaltning inom kommunen som tvingas prioritera om under dessa tider. Det berättade den tekniske direktören Thomas Bergholm.

– Vi har prioriterat om stenhårt. Vi håller oss här och nu och gör allt för att leverera den service som folk förväntar sig av oss.

Nästa vecka är det påsklov och från kommunens sida hakar man på regeringens rekommendation om att inte resa iväg på lovet.

­– Vi uppmanar föreningar och privatpersoner att ge sig ut i naturen. Det finns väldigt mycket att se i vår fina kommun. Ladda ner appen Naturkartan eller hämta information om vilka platser du kan besöka och vilka aktiviteter som bedrivs på kommunens hemsida, berättade kultur- och fritidsdirektören Mazar Alijevski.

Naturområden du kan besöka i Jönköpings kommunlänk till annan webbplats

Påsklovsaktiviteter i kommunen

Alla våra pressträffar angående coronaviruset och covid-19 hittar du i länken.

Pressträffar om corona och covid-19länk till annan webbplats

Presskonferensen, som teckentolkades, kan du se i sin helhet nedan.

Publicerad: 2020-04-01 15.35