search
Sök
menu
Meny
Sök

Södergårdsskolans tillfälliga stängning förlängs

Den tillfälliga stängningen av Södergårdsskolans grundskola och fritidshem förlängs till och med tisdag 23 februari. Skolan och fritidshemmet öppnar som vanligt igen onsdagen 24 februari.

För att säkerställa att smittspridningen i personalgruppen är bruten väljer skolan att förlänga den tillfälliga stängningen. Beslutet är taget av Jönköpings kommuns grundskolechef, i samråd med skolläkare och smittskyddsenheten på Region Jönköpings län.

Skolan har kyld lunch för avhämtning för de elever som är i behov. Lunchen hämtas i skolans matsal kl 10.30-11.00.

Elevhälsan finns tillgänglig för de elever eller vårdnadshavare som är oroliga eller behöver stöd.

Ersättning för vård av barn
Eftersom utbildningsförvaltningen på rekommendation av smittskyddsläkare har valt att tillfälligt stänga skolan på grund av covid-19 har de vårdnadshavare som berörs av skolstängningen rätt till ersättning från Försäkringskassan, även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta.

Försäkringskassans webbplats: Coronaviruset – det här gäller Länk till annan webbplats.

Vårdnadshavare med samhällsviktiga funktioner
Om skolor och förskolor stänger på grund av coronavirusutbrottet har personer som jobbar inom samhällsviktig verksamhet rätt till barnomsorg. De elever vars föräldrar har samhällsviktiga funktioner kommer att ha undervisning under ordinarie skoltid och fritids enligt schema. Kontakta rektor om båda vårdnadshavarna har samhällsviktiga funktioner.

Södergårdsskolans webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad: