search
Sök
menu
Meny

Tillsyn av trängsel hos restauranger och caféer i påsk

Under påskhelgen kommer extra tillsyn av trängsel genomföras hos verksamheter som serverar mat och dryck i Jönköping. Detta görs för att säkerställa att Folkhälsomyndighetens regler följs.

– Att följa rekommendationerna är ju en stor del i att minska smittspridningen av covid-19. Vi har alla ett ansvar att följa dem. Därför kommer vi att genomföra extra tillsynskontroller i påsk, eftersom det är mycket folk ute. Det är ett bra tillfälle att se om reglerna verkligen efterföljs, säger Johanna Hänninen, enhetschef för livsmedelsenheten på Jönköpings kommun.

Livsmedelsenheten har, i förebyggande syfte, haft kontakt med de berörda verksamheterna i Jönköping, sedan de nya reglerna trädde i kraft den 25 mars.

– Det första vi gjorde var att ringa verksamheter som berörs främst, och vi har gjort några strökontroller sedan reglerna kom. I samråd med smittskyddsläkare på regionen tycker vi att det är lämpligt att göra en större och mer riktad insats nu under påsken, säger Hänninen.

Jönköpings kommun kommer att genomföra extrainsatta kontroller tillsvidare.

Kontroller görs i hela Sverige

Tillsynskontroller av trängsel hos verksamheter som serverar mat och dryck kommer att genomföras i hela Sverige under påskhelgen. Verksamheter som inte följer de nya reglerna kan stängas, meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndighetens presskonferens den 9 april.

Publicerad: 2020-04-09 15.46