search
Sök
menu
Meny

Undervisning på gymnasieskolorna till hösten

Kommunen förbereder nu för gymnasieundervisning på plats, men samtidigt finns beredskap för undervisning på distans, om situationen skulle förändras. Alla elever kommer informeras om vad som gäller i god tid före skolstart.

Det är många som längtar efter att få komma tillbaka till skolan och vardagen. Samtidigt är vi måna om att både elever och personal ska känna sig trygga. Genom regeringens förordningsändring som gäller från och med 10 augusti är det nu möjligt för gymnasieskolor att kombinera undervisning i skolan med viss fjärr- eller distansundervisning.

Planering för undervisning på plats

Våra kommunala gymnasieskolor kommer att göra sitt yttersta för att undervisningen ska kunna anpassas till en så normal situation som möjligt. Utifrån rådande situation och Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer planerar vi för undervisning i skolan, men har också beredskap för att ställa om till distansundervisning om så krävs.

Skolornas lokaler ser olika ut och därför kommer det också bli olika lösningar och anpassningar utifrån de föreskrifter och rekommendationer vi har att följa. Vi jobbar bland annat med att se över schemaläggning för att minimera trängsel i gemensamma utrymmen och för att minska trycket i kollektivtrafiken.

Alla elever, nya som gamla, kommer att få information i god tid via sin skola om vad som gäller för höstens skolstart.

Publicerad: 2020-08-04 15.40