search
Sök
menu
Meny

Studentavslutning 2021

Här hittar du frågor och svar om studentavslutningen i Jönköpings kommuns kommunala gymnasieskolor. Sidan kommer att uppdateras löpande.

Hur ska studentavslutningen genomföras?

Årets studentavslutning för Jönköpings kommuns kommunala gymnasieskolor kommer att anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens råd. Ett preliminärt besked om hur avslutningen ska genomföras kommer att ges i slutet på april. Respektive gymnasieskola informerar då sina blivande studenter om hur de, utifrån rådande förhållanden, planerar studentavslutningen. Vid ändrade förhållanden kan beslutet komma att ändras.

Studentdagen kommer att genomföras så likvärdigt som möjligt på de kommunala gymnasieskolorna.

Publicerad: 2021-03-04

Hur blir det med flakåkning i samband med studentfirande 2021?

Transportstyrelsen har förlängt de tillfälliga regler som tar bort möjligheten till att fira studenten med studentflak, karnevalståg eller motsvarande till och med den 30 juni 2021. Detta har gjorts med anledning av att Folkhälsomyndigheten och myndighetens råd förlängts att gälla även under första halvåret 2021. Skälet är att minska risken för smittspridning under pågående pandemi.

Läs mer på Transportstyrelsens tillfälliga regler om studentflaklänk till annan webbplats

Granskad: 2021-03-04

Vi funderar på att hyra en partybuss. Är det tillåtet?

Inte heller de så kallade partybussarna är tillåtna. De faller nämligen under ramen för pandemilagen. Att hyra en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man exempelvis hyr en lokal eller en båt för privata fester. Det innebär att bussarna inte får hyras ut till fester för fler än åtta personer.

Folkhälsomyndighetens webbplats - vad som gäller för privata sammankomster?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: 2021-04-29

Vem ansvarar för att pandeminlagen och riktlinjer följs under studentfirandet?

Var och en har ett personligt ansvar att förhindra smitta av covid-19 och följa de lagar och rekommendationer som finns.

De kommunala gymnasieskolorna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för det firande som arrangeras på skolan.

Studentbaler, studentfester och studentkortege är privata arrangemang som organiseras av elevkårer och de olika klasserna på våra gymnasieskolor. Då är det arrangörernas och inte gymnasieskolornas ansvar att pandemilagen samt Regeringens och Folkhälsomyndigheternas rekommendationer följs.

Publicerad: 2021-04-29