search
Sök
menu
Meny
Sök

Kultur för barn, 0–12 år

Illustration med tre barn och ordet barnkultur. 

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för att erbjuda ett rikt och varierat utbud för barn i hela kommunen utanför skoltid.

Verksamheten är därför huvudsakligen förlagd till eftermiddagar/kvällar, helger och lov. Undantaget är arrangemang för de minsta barnen och skolbio som arrangeras under dagtid.

Vi bedriver verksamhet både i egen regi, tillsammans med olika samarbetspartners och beviljar bidrag till kulturverksamhet för barn.

Lovaktiviteter

Under skolloven finns mycket skoj att göra för lovlediga barn. Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar exempelvis musik, teater, dans och film på bland annat bibliotek och museum runt om i kommunen. Inför loven sammanställer vi de aktiviteter som arrangeras av föreningar, organisationer och oss.

Småfolkets söndag 

Småfolkets Söndag är en programserie med kultur för de allra minsta. Repertoaren är indelad i en vår- och en höstsäsong. Föreningen Folkets Bio visar film på Kulturhuset, Tändsticksområdet, Musik & Teater Vänner i Jönköping har teater-, musik- och dansföreställningar på Kulturhuset Spira medan kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar barnföreställningar på Jönköpings stadsbibliotek.

Aktuellt program Småfolkets Söndag

Familjeteater 

På uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar Musik & Teater Vänner i Jönköping 12–13 produktioner av Familjeteater per år på olika platser i kommunen.

Barnteatervecka

Barnteaterveckan bjuder på spännande och roliga upplevelser för bebisar och små barn, en vecka fylld av teatermagi runt om i Jönköpings kommun.

Barnboksveckan – alltid vecka 46

Under en vecka på hösten arrangeras årligen en barnboksvecka med en mängd aktiviteter och program. Kultur i många former med fokus på berättelsen. Program, plats och tider för Barnboksveckan finns på bibliotekens hemsida, se länk nedan. 

Hitta utbudet

Vi arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med organisationer och föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela terminen.

Arrangemang och aktiviteter hittar du i här på jonkoping.se, Destination Jönköpings digitala evenemangskalender, på bibliotekens hemsida, i sociala medier och via annonser och affischer. Håll utkik!