search
Sök
menu
Meny

Familjecentraler/öppna förskolor

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år.

Öppna förskolans grupper är inställda tills vidare. Vi erbjuder i stället digitala aktiviter och utepromenader i grupper om totalt åtta personer.

Med anledning av de skärpta allmänna råden kring coronarestriktioner är alla grupper på Öppna förskolan fortsatt inställda. I stället erbjuder vi digitala aktiviteter och promenader. Maxantalet för utepromenader är åtta, inklusive barn, vuxna och personal. Vi håller cirka två meters avstånd mellan familjerna. För mer information, tider och anmälan, se respektive webbsida.

Här kan du läsa mer om vad de allmänna råden kring coronarestriktionerna innebär

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första fem år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Barnhälsovård

Till barnhälsovården kan du vända dig med frågor om ditt barns hälsa och utveckling i åldern 0-5 år.

Kvinnohälsovård

Kvinnohälsovården arbetar för de blivande föräldrarna, det ofödda barnet och att övriga i familjen ska vara vid god hälsa under graviditeten. Här kan du också få hjälp med graviditetstest, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.

Kurator

Kuratorn kan ge dig stöd i föräldrarollen och i samspelet med ditt barn, både genom enskilda samtal och föräldragrupper. Kuratorn erbjuder också stöd till familjen vid relationsproblem. Du kan också få vägledning om vart man ska vända sig i olika situationer och stöd i kontakt med olika myndigheter.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats som riktar sig till dig som är förälder med barn 0-5 år och som ännu inte har plats i förskolan. På öppna förskolan kan de som är hemma med sina barn träffa andra föräldrar och barn. Här kan barnen leka och utvecklas och föräldrarna kan umgås och utbyta erfarenheter.

Kontakt