search
Sök
menu
Meny
Sök

Familjecentraler/öppna förskolor

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-5 år.

Från och med torsdag den 30 september öppnar vi för verksamhet inomhus. Läs på respektive webbsida vad som gäller för din familjecentral.


Folkhälsomyndigheten bedömer att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kan tas bort den 29 september. Med anledning av detta kan vi nu flytta in verksamheten, men i begränsad skala. Mer information och program finns på respektive webbsida.

Viktigt att komma ihåg:

  • Antalet är begränsat
  • Vi håller fortfarande avstånd
  • Tvätta händerna, ofta och noga
  • Stanna hemma vid minst symtom
  • Testa dig för att undvika smittspridning

Läs mer om nationella föreskrifter och allmänna råd som gäller just nu Länk till annan webbplats.

På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Vi erbjuder förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, föräldracaféer och föräldragrupper under graviditet och barnets första fem år. Familjecentralen är en mötesplats där man kan knyta kontakter, hämta kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen.

Barnhälsovård

Till barnhälsovården kan du vända dig med frågor om ditt barns hälsa och utveckling i åldern 0-5 år.

Kvinnohälsovård

Kvinnohälsovården arbetar för de blivande föräldrarna, det ofödda barnet och att övriga i familjen ska vara vid god hälsa under graviditeten. Här kan du också få hjälp med graviditetstest, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.

Kurator

Kuratorn kan ge dig stöd i föräldrarollen och i samspelet med ditt barn, både genom enskilda samtal och föräldragrupper. Kuratorn erbjuder också stöd till familjen vid relationsproblem. Du kan också få vägledning om vart man ska vända sig i olika situationer och stöd i kontakt med olika myndigheter.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats som riktar sig till dig som är förälder med barn 0-5 år och som ännu inte har plats i förskolan. På öppna förskolan kan de som är hemma med sina barn träffa andra föräldrar och barn. Här kan barnen leka och utvecklas och föräldrarna kan umgås och utbyta erfarenheter.